Στρούντελ με δαμάσκηνα από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμη μοναδική συνταγή

Υλικά για 6 άτομα
1 φύλλο σφολιάτας
λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
1/2 φλ τσ σησαμέλαιο
400 γρ δαμάσκηνα μαλακά, χωρίς κουκούτσια
100 γρ φρυγανιά τριμμένη
100 γρ καρύδια χοντροκομμένα
40 γρ ξανθή ζάχαρη
λίγη κανέλλα
60 γρ φουντούκια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
3 κ σ μαρμελάδα δαμάσκηνου
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Τρόπος παρασκευής
1.    Ετοιμάζετε την γέμιση ως εξής: Ζεσταίνετε και κρατάτε 2 κ σ από το σησαμέλαιο και το υπόλοιπο το ανακατεύετε με τα καρύδια, τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά
και την μαρμελάδα. Απλώνετε το μείγμα επάνω στο φύλλο της σφολιάτας, αφήνοντας ακάλυπτη μια λωρίδα 5 εκ από την κάθε άκρη κάθε πλευράς.
2.    Τοποθετείτε τα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση πάνω στο μείγμα της γέμισης και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλλα. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό και αλείφετε με το υπόλοιπο
σησαμέλαιο. Βάζετε το στρούντελ σε βουτυρωμένο ταψί, το χαράζετε διαγώνια και ελαφρά και το ψήνετε στους 160ο αερόθερμο για 45′. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και το πασπαλίζετε
με ζάχαρη άχνη.