Γλυκιά τάρτα κολοκύθας από τη Μαίρη Παναγάκου

Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από τη γνωστή σεφ

Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ.

Για την ζύμη
170 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ ζάχαρη άχνη
110 γρ βούτυρο αγελαδινό, από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια
1 κ σ βούτυρο λιωμένο για την ταρτιέρα
2 κρόκοι αυγών
1 πρέζα αλάτι
λίγο ξύσμα λεμονιού

Για την γέμιση
1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μεσαία κομμάτια
80 γρ ζάχαρη
50 γρ μέλι
3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1/2 κ γλ κανέλα σε σκόνη
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
100 γρ κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι

Τρόπος παρασκευής
1.    Για την ζύμη, ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί σε λεκάνη, μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο.
2.    Για την γέμιση, βράζετε την κολοκύθα σε κατσαρόλα με νερό για 20′ περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Την σουρώνετε και την αφήνετε κατά μέρος, να στραγγίσει και να κρυώσει.
3.    Την πολτοποιείτε στον κάδο του μπλέντερ και βάζετε σε λεκάνη τον πολτό. Προσθέτετε την ζάχαρη και το μέλι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
4.    Προθερμαίνετε τον φούρνο με αντιστάσεις στους 200οC και απλώνετε με τα χέρια σας την ζύμη μέσα στην βουτυρωμένη ταρτιέρα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
5.    Γεμίζετε την τάρτα με το μείγμα κολοκύθας και ψήνετε για 40′-45′, περίπου. Την βγάζετε, την αφήνετε να κρυώσει και την σερβίρετε.