Santa Claus is coming to… Karavas! Μία υπέροχη γιορτή!

Νότες και τραγούδια, παλιά φιλμάκια, γλυκίσματα, παιδικές φωνές και φυσικά ο Άϊ-Βασίλης, ήταν τα κομμάτια του παζλ που συνέθεσαν την φετινή Χριστουγεννιάτικη Παιδική Γιορτή στον Καραβά το απόγευμα της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου 2013.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά  η γιορτή που διοργάνωσε για τα παιδιά, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα στο κυλικείο του χωριού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά.

Η γιορτή ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια που έπαιξαν με τα μουσικά τους όργανα τα παιδιά του χωριού Γιώργος και Μάρα Σερβέ και Γιάννης Σκούρος, και τραγούδησαν τα παρευρισκόμενα μικρά, μεγάλα και.. μεγαλύτερα παιδιά!

Στη συνέχεια ο χώρος μετατράπηκε σε μικρό κινηματογράφο, καθώς, έγινε προβολή ενός παλιού φιλμ με την χριστουγεννιάτικη ιστορία «Έρχεται ο Άγιος Βασίλης», από έναν πολύ παλιό προτζέκτορα. Μόλις τα φώτα άναψαν έκανε την εμφάνισή του ο αληθινός Άϊ-Βασίλης. Σε ένα χώρο γεμάτο από πολλές παιδικές φωνές και παιχνίδια δεν ήταν δυνατό να λείπει ο Άϊ-Βασίλης, που ήρθε με ένα σάκο γεμάτο δώρα που μοίρασε στα παιδιά.

Φέτος, τα δώρα ήταν από το «Χαμόγελο του παιδιού». Με την κίνησή του αυτή ο Σύλλογος θέλησε να στηρίξει το έργο της εν λόγω ανθρωπιστικής οργάνωσης, που στόχο έχει την προστασία του παιδιού, περνώντας έτσι το μήνυμα στα παιδιά του χωριού πως λαμβάνοντας το δώρο τους, έκαναν κι εκείνα με τη σειρά τους δώρο σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά ευχαριστεί όλους όσοι εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η Γιορτή, το εργοστάσιο «ΛΑΚΩΝΙΑ» για την προσφορά των χυμών, τους γονείς για την προσφορά γλυκισμάτων και φαγώσιμων, τα παιδιά που ομόρφυναν το απόγευμα της Κυριακής, καθώς και τον Άϊ-Βασίλη που επισκέφτηκε και φέτος το χωριό μας…
 
πηγή-φωτογραφίες: e-karavas.gr