Ρεβυθοκεφτέδες από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 15-20 κομμάτια
1/2 κιλό ρεβύθια | 1 κ γλ σόδα | 4 μέτριες πατάτες βρασμένες | 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα | 2 κ σ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο | αλάτι και πιπέρι | αλεύρι για το αλεύρωμα | ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Από το προηγούμενο βράδυ, βάζετε τα ρεβύθια σε μπολ με χλιαρό νερό και την σόδα και τα μουσκεύετε για τουλάχιστον 12 ώρες. Έπειτα τα στραγγίζετε , τα ξεπλένετε και τα τρίβετε με λίγο αλάτι για να φύγουν τα πολλά φλούδια.

2. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με 6 φλ τσ νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα ρεβύθια να βράσουν καλά. Όταν έχουν βράσει και μαλακώσει καλά, τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.Προσθέτετε τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.

3. Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν καλά. Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια.

Συμβουλή: Αν δεν έχετε μουσκέψει αποβραδίς τα ρεβύθια, βάλτε τα να πάρουν μια βράση με την σόδα και αφήστε τα σκεπασμένα για 1 ώρα. Μετά ακολουθείστε την συνταγή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ