Ρεβυθοκεφτέδες από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Υλικά1 1/2 φλ τσ ρεβύθια1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο1 κ σ μαιντανό ψιλοκομμένο1/2 κ σ μαντζουράνα ή θυμάρι ψιλοκομμένο1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη και στιμμένη3/4 φλ τσ αλεύρι γοχαλάτι και πιπέριαλεύρι για το αλεύρωμακαλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής1. Μουσκεύετε αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό. Το πρωϊ τα βράζετε για 1/2 ώρα περίπου, προσέχοντας να μη λιώσουν. Τα σουρώνετε, τα περνάτε από το μύλο των χορταρικών, αφαιρείτε όσα περισσότερα φλούδια μπορείτε και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά.2. Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα, πλάθετε και αλευρώνετε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους τηγανίζετε στο καυτό καλαμποκέλαιο. Τους βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να απορροφήσει το περιττό λάδι τους και τους σερβίρετε ζεστούς με ταχινοσαλάτα.