Ραβανί με αμύγδαλα

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά8 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους8 κ σ ζάχαρη8 κ σ ψιλό σιμιγδάλι1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα1 κ γλ μπέκιν πάουντερΓια το σιρόπι2 1/2 ποτήρια ζάχαρη3 ποτήρια νερόξύλο κανέλαςφλούδα λεμονιού1 κ γλ χυμό λεμόνι

Τρόπος παρασκευής1.    Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και το μπέκιν πάουντερ ενώ συνεχίζετε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα.2.    Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα ασπράδια με λίγο αλάτι, σε σφικτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε και αυτή με πολύ απαλές κινήσεις στο μείγμα των κρόκων. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο       και ψήνετε για 45′-50′, στην επάνω σχάρα.3.    Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 5′, από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Βγάζετε το ραβανί από το φούρνο όταν έχει ροδίσει αρκετά στην επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει και το σιροπιάζετε με το       ζεστό σιρόπι, χωρία να ακουμπάτε την κουτάλα στην επιφάνεια του.