“Πόλεμος” Λεβεντάκη – Αλεξάκου! Καυστικές Ανακοινώσεις!

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα, κυρίου Χρήστου Αλεξάκου, και του κυρίου Λεβεντάκη, υποψηφιου δημάρχου Σπάρτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ακολουθούν τα δελτία τύπου και των δύο πλευρών:  

Χρήστος Αλεξάκης
Το ΚΚΕ και ο υποψήφιός του για Δήμαρχος Σπάρτης υποδέχθηκαν την υγιέστερη συνθήκη της δημοκρατίας και το δικαίωμα εκλογής και επιλογής από τον πολίτη με παλαιολιθική ακαμψία και πολιτική πρεσβυωπία.
Δεν αποδέχονται το γεγονός ότι οι δημότες της Σπάρτης έχουν επιλογές στις εκλογές της 18ης Μαϊου πέραν της μίας υποψηφιότητας…
Το ΚΚΕ με την «αυτοπεποίθηση» που του δίνει η «καθαρότητα» των κομμουνιστικών θέσεων του επιχειρεί να φορτώσει ακόμα και στα νέα πρόσωπα και σχήματα αμαρτίες που ένα ένοχο πολιτικό σύστημα επέφερε και κληροδότησε στην πολιτική ζωή. Σύστημα με το οποίο κάποτε συνεργάστηκε «για το καλό του τόπου»… Δεν είναι τυχαίο ότι απογοήτευσε ακόμα και τα στελέχη του που διακρίθηκαν στην Αυτοδιοίκηση της Σπάρτης και «ξέφυγαν» χιλιοστά από τα «κόκκινα» χαρακώματα. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι το νέο πρόσωπο που πηγάζει μέσα από την «Ελπίδα» δεν είναι μάσκα αλλά φρέσκια, άλλη, πηγαία και ανεξάρτητη κίνηση. Οι πολίτες της Σπάρτης πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Περισσός δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα τα ζητήματα και τα οράματα που πρέπει να αντιμετωπίσει και να κατακτήσει η πόλη της Σπάρτης και τα χωριά της.

Δήμος Λεβεντάκης
Βιάστηκε ο κ. Αλεξάκος να απαντήσει στο ΚΚΕ, αλλά για την ουσία των θέσεων μας δεν απαντά. Γνωστή η μέθοδος να «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Δε μιλάει ανοιχτά και ξάστερα για το αν είναι με την ΕΕ, αν εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική και αυτά που θα του λένε οι προϊστάμενοί του Περιφερειάρχες, Επίτροποι, κράτος και κυβέρνηση. Όσο για την κατηγορία περί «παλαιολιθικότητας», αποδεικνύει πόσο «νέος» και «ανεξάρτητος» είναι. Επαναλαμβάνει χιλιοειπωμένα πράγματα, όσα κατά καιρούς λένε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τη Χρυσή Αυγή.

Χρήστος Αλεξάκος
Για μια ακόμα φορά ο Δήμος Λεβεντάκης, μέσα σε δύο ημέρες, ασχολείται με την «Ελπίδα». Δείτε τι δηλώνει: «Βιάστηκε ο κ. Αλεξάκος να απαντήσει στο ΚΚΕ, αλλά για την ουσία των θέσεων μας δεν απαντά. Γνωστή η μέθοδος να «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Δε μιλάει ανοιχτά και ξάστερα για το αν είναι με την ΕΕ, αν εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική και αυτά που θα του λένε οι προϊστάμενοί του Περιφερειάρχες, Επίτροποι, κράτος και κυβέρνηση. Όσο για την κατηγορία περί «παλαιολιθικότητας», αποδεικνύει πόσο «νέος» και «ανεξάρτητος» είναι. Επαναλαμβάνει χιλιοειπωμένα πράγματα, όσα κατά καιρούς λένε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τη Χρυσή Αυγή». Η κοινωνία άργησε πολύ να απαντήσει στο ΚΚΕ ότι είναι βαρίδι που κρατά την υπερηφάνεια του σύγχρονου πολίτη στα εμφυλιακά τάρταρα. Απαντά λοιπόν η «Ελπίδα», λίγες ημέρες μετα την εμφάνισή της. Πράγματι θα «κλέψουμε» από το ΚΚΕ το μονοπώλιο της ελπίδας και φαίνεται ότι ήρθε η ώρα που φοβούνται εκείνοι που ισχυρίζονται, εδώ κι έναν περίπου αιώνα, ότι είναι οι «νοικοκύρηδες» της πολιτικής ζωής.
Η «Ελπίδα» θα διεκδικήσει και θα πάρει από την Ε.Ε. για τον πολίτη του Δήμου Σπάρτης ότι του στέρησαν οι κομματικές συντεχνίες και τα ιδεολογικά χαρακώματα που κρατούσαν πάντα στο περιθώριο και καλά θαμμένο το δικαίωμα στη συμμετοχή και στην απολαβή της ευτυχίας και της προόδου.
Το ΚΚΕ νιώθει ως Προϊστάμενό του όποιον είναι από πάνω του και το ίδιο «ελπίζει» να συμβαίνει και σε εμάς. Η «Ελπίδα» όμως διαφέρει, έχει Προϊστάμενό όποιον βρίσκεται από κάτω, δηλαδή τον πολίτη, την κοινωνία.
Ο κ. Λεβεντάκης αντί να μας παρουσιάσει τις προτάσεις του για την έξοδο από τη μιζέρια και τη φτώχεια ξεσκονίζει ξεπερασμένες κομμουνιστικές «συνταγές» που δεν αγγίζουν πλέον ούτε τον εργάτη ούτε τον αγρότη, ούτε τον νέο του τόπου μας. Αδικεί έτσι τους συνεργάτες και ψηφοφόρους του.
Ας τολμήσει να αναφερθεί στο όραμά του για την άμεση και ρεαλιστική ανάπτυξη και πρόοδο της Σπάρτης και των χωριών του Δήμου.
Με χαρά θα τον ακούσουμε.