Βαγγέλης Μητράκος: “Η ανακύκλωση της ανακύκλωσης”

Ποιες αλλαγές έχει κάνει (ή σκοπεύει να κάνει) ο Δήμος Σπάρτης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δε γνωρίζω επακριβώς ! Εκείνο όμως που διαπιστώνεται ξεκάθαρα εδώ και μερικούς μήνες είναι , πως οι μπλε κάδοι  της ανακύκλωσης 

παραμένουν διαρκώς ξεχειλισμένοι επί πολλές μέρες (μερικοί κι επί εβδομάδες).

Η  απαράδεκτη αυτή κατάσταση και  εικόνα  , η οποία  αφορά έναν πολύ ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων ,  αυτόν της ανακύκλωσης , δημιουργεί ρύπανση στους περιβάλλοντες χώρους , δυσχεραίνει απελπιστικά και αποδυναμώνει την προσπάθεια των πολιτών να συμμετέχουν , έστω και στοιχειωδώς , στην ανακύκλωση , αμαυρώνει την εικόνα της Σπάρτης ως σύγχρονης πόλης και «συκοφαντεί» την ίδια την ιδέα και την οικολογική σημασία της ανακύκλωσης  στη συνείδηση των πολιτών !

Οποιαδήποτε κι αν είναι η αιτία , ο Δήμος Σπάρτης ΠΡΕΠΕΙ να ενημερώσει τους πολίτες για τις αιτίες του προβλήματος και να παρέμβει δραστικά , ώστε να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο ,  το οποίο μας προσβάλλει σαν κοινωνία και σαν δήμο !

Παράλληλα με το πρόβλημα της αποκομιδής  των ανακυκλώσιμων υλικών παρουσιάστηκε και το άλλο φαινόμενο , να έχουν «χάσει» πολλοί μπλε κάδοι τα καπάκια τους και να παραμένουν διαρκώς ανοιχτοί !

Ο δήμος Σπάρτης οφείλει να δώσει ΚΑΙ γι’ αυτό μιαν ακόμα εξήγηση – απάντηση :
Ποιοι , δηλαδή , και γιατί , αφαιρούν τα καπάκια από τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης και πως συμβαίνει η έναρξη του φαινομένου αυτού να συμπίπτει χρονικά με την έναρξη του προβλήματος αποκομιδής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων !
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !

Βαγγέλης Μητράκος