Π.Κουμουνδούρος: “Απαράδεκτα υψηλά τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ”

Δυο πρόσφατες δημόσιες επιστολές-καταγγελίες έφεραν στο προσκήνιο , για μια ακόμα φορά , το καθεστώς λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σπάρτης –Δ.Ε.Υ.Α.Σ. υπενθυμίζοντας στους δημότες ότι

«κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»:

-Στις 30 – 1 – 2014 οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της τοπικής ενότητας Καστορείου διαμαρτυρήθηκαν έντονα  για την υπέρογκη αύξηση των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης Της ΔΕΥΑΣ και μάλιστα μέσα σε καιρούς  που ο κόσμος στενάζει από τα χαράτσια και την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική.

Η απόλυτα δικαιολογημένη επιστολή αυτή των κατοίκων του Καστορείου  αποκαλύπτει ένα γενικότερο πρόβλημα  της ΔΕΥΑΣ , δηλαδή , την απαράδεκτα υψηλή τιμολογιακή πολιτική της , η οποία βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες και πολύ πάνω από τιμολογιακές πολιτικές ΔΕΥΑ άλλων δήμων . Θέτει επίσης , η επιστολή , επί τάπητος , προβλήματα διοίκησης , οικονομικής διαχείρισης και αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΔΕΥΑΣ , η οποία , αν και έχει από τις υψηλότερες χρεώσεις σ’ όλης την Ελλάδα είναι καταχρεωμένη , στηρίζοντας τη λειτουργία της σε διαρκείς δανειοδοτήσεις , η αποπληρωμή των οποίων  στρέφεται  (εμμέσως ή αμέσως) σε βάρος των πολιτών και του δήμου Σπάρτης.

-Στις 8 – 2 – 2014  η επιστολή παραίτησης του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Γ. Κοκκίνη  αποκάλυψε εκ των έσω τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης της ΔΕΥΑΣ , η οποία λειτουργεί  όχι ως μια επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα αλλά ως «μαγαζάκι» προσέλκυσης εκλογικής πελατείας . Στα πλαίσια αυτά η τήρηση της νομιμότητας και η προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και της ΔΕΥΑΣ (σύμφωνα πάντα με την καταγγελία)  υποχωρούν μπροστά στις μικροκομματικές σκοπιμότητες κι αν τελικά η διοίκηση της ΔΕΥΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ εκ των πραγμάτων να επιβάλλει τη νομιμότητα , μεταθέτει τις ευθύνες σε άσχετα πρόσωπα  δημιουργώντας ρήγματα και αντιπαλότητες στις μικροκοινωνίες του δήμου!!!

Ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΑΝ.Α.Σ.Α. και ως υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω τον δήμαρχο Σπάρτης και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΣ γι’ αυτές τις απαράδεκτες πολιτικές και να δεσμευθώ απέναντι στους πολίτες του δήμου Σπάρτης  ότι ως νέα δημοτική αρχή , από την πρώτη μέρα της θητείας μας , θα θέσουμε ως αδιαπραγμάτευτο στόχο την εξυγίανση της ΔΕΥΑΣ , τη ριζική αλλαγή του τρόπου και της φιλοσοφίας διοίκησής της , το νοικοκύρεμα των οικονομικών της , τη μείωση των τιμολογίων σε φιλολαϊκά επίπεδα , τη σταδιακή αποδέσμευσή της από τη θηλιά των δανείων , την  αξιοποίηση του στελεχικού της δυναμικού και την αξιοκρατία  και την εφαρμογή ενός επεξεργασμένου στρατηγικού σχεδίου το οποίο θα οδηγήσει τη ΔΕΥΑΣ σε μια αυτοδύναμη αναπτυξιακή πορεία , στην υπηρεσία των δημοτών και του τόπου .
                                                                         Σπάρτη 11/2/2014
Κουμουνδούρος Παναγιώτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αυτοδιοίκηση (ΑΝ.Α.Σ.Α.) του δήμου Σπάρτης