“Οι ανίκανοι θυσιάζουν τα παιδιά μας” του Στ.Αργυρόπουλου

Τα θέματα σε μια σειρά. Από Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 και μετά την παρέλευση και 6 ημερών από την ανάρτηση του σχετικού νόμου περί «Έγκριση Τεχνικών Οδηγιών κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στο αστικό περιβάλλον για την εφαρμογή τους

σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων και περιοχές με αυξημένη κίνηση στα πλαίσια βελτίωσης της οδικής ασφάλειας» και τα διάφορα πορίσματα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων που κρίνουν το κτίριο του πρώην Ενοικιασμένου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης παντελώς ακατάλληλο

(επιτέλους υπογράφηκε το μόλις διορθωμένο κείμενο, αφού ασκήθηκαν επί μήνες διάφορες πιέσεις σε Δημοτικό Σύμβουλο ώστε να υπογράψει ένα προηγούμενο απαράδεκτο κείμενο κατά δημόσια ομολογία του, το οποίο και σωστά δεν υπέγραφε, Αλήθεια ΠΟΙΟΙ η ΠΟΙΕΣ ασκούσαν αυτές τις πιέσεις για παράνομες υπό πίεση υπογραφές??), τις διάφορες γνωμοδοτήσεις και έγγραφα της Δ/σης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, την ομόφωνη απόφαση με αρ. 5/2013 της Δημοτικής Κοινότητας Σπαρτιατών, την από 20-03-2013 ομόφωνη απόφαση του σχολικού συμβουλίου του ΜΣ για εγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου Λακωνίας με έδρα τη Σπάρτη σε Νόμιμο αδειοδοτημένο κτίριο από τη νέα σχολική χρονιά ( δηλ. Σεπτ. 2013) και μέχρι αποπερατώσεως στο μέλλον του νέου Μουσικού σχολικού συγκροτήματος, την αδύνατη ενοικίαση του υπάρχοντος κτιρίου (το έχουμε υπό κατοχή και δεν το ξέραμε? αλλά μάλλον λεφτά για πέταμα και δικαστήρια έχουμε!!), την σιωπηρή (!) συγκατάθεση όλων των διδασκόντων μέχρι σήμερα να εισέρχονται σε ένα ακατάλληλο και προφανώς λόγω απαράδεκτης κυκλοφοριακής σύνδεσης επικίνδυνο κτίριο παρ’ όλες τις ομόφωνες αποφάσεις τους, αλλά λόγω της σιωπηρής τους στάσης είναι προφανής και η αποδοχή των πιθανών μελλοντικών ποινικών ευθυνών ή συνυπευθυνών τους, ουσιαστικά χωρίς αυλή έμπροσθεν εθνικής οδού διαχωρισμένη με χαμηλό τοιχίο και απλό συρματόπλεγμα, με υπόγειο που για μήνες γινόταν απάντληση υδάτων, για οροφή που όταν βρέχει πλημμυρίζει ο επάνω όροφος διδασκαλίας (!), όταν όλες οι αίθουσες είναι διαχωρισμένες με Πάνελ πολυουρεθάνης (!), όταν υπάρχουν αίθουσες χωρίς παράθυρα, όταν η λέξη ηχομόνωση υπάρχει και χρησιμοποιείται μόνο στα λεξικά, όταν η θέρμανση γίνεται με air-condition και πάρα πολλά άλλα παρόμοια για να περιγράψει κανείς και να μην πιστεύει αυτά που πρέπει να γράψει!. Παίρνουμε όμως μια ανάσα και συνεχίζουμε. Όταν γνώστες της κατάστασης είναι: ο καθείν αρμόδιος ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο Σπάρτης, το Δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης και όχι μόνο, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Μέσης εκπαίδευσης (!), ο κ΄. Περιφερειάρχης Πελ/σου, η κ. Αντι-περιφερειάρχης Λακωνίας, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, η ΕΛΜΕ Λακωνίας, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Σπάρτης (ουσιαστικά Λακωνίας με έδρα τη Σπάρτη) και πάρα πολλοί συμπολίτες-σες μας. Τι πρέπει να συμβεί κύριοι –κυρίες για να βρεθείτε προ των ευθυνών σας. Τι πρέπει να ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ κυρίες και κύριοι για να πράξετε τα ΝΟΜΙΜΑ σ’ αυτήν τη ταλαίπωρη χώρα? Γιατί αυτή η απάθεια ήθους και πράξεων? Γιατί ΘΥΣΙΑΖΕΤΕ τα ΙΔΙΑ σας τα ΠΑΙΔΙΑ ή νομίζετα ότι δεν είναι δικά σας? Γιατί δημιουργείτε ΙΦΙΓΕΝΕΙΕΣ εκεί που δεν υπάρχουν? Τουλάχιστον οι ΕΡΙΝΥΕΣ είναι πολλές και έχουν πάντα την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να μας ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΥΝ ακόμη και ‘ κει που δεν το περιμένουμε.

Το ΤΡΑΓΙΚΟ της εξελισσόμενης ιστορίας είναι ότι μετά από πρόταση του Δημάρχου Σπάρτης, πριν από αρκετούς μήνες και ΝΟΜΙΜΟ και ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΤΙΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ στο ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ για να στεγάσει προσωρινά τους περίπου 100 μαθητές των έξι τάξεων. Σημειωτέον οι μαθητές-ιες του Μουσικού Σχολείου μετακινούνται με Λεωφορεία και η επιπλέον απόσταση μέχρι το Ξηροκάμπι απαιτεί επιπλέον χρόνο 14 λεπτών στη διαδρομή για τα Σπαρτιατόπουλα και φυσικά 15 λεπτά λιγότερο για μαθητές από τον Κότρωνα ή μακρύτερα.!

Από Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν γνωρίζει, ότι δεν ήξερε. Από Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 δεν δικαιούται κανείς να πει ότι ΛΥΠΑΤΑΙ. Μόνο τον εαυτό του μπορεί να ΛΥΠΑΤΑΙ και ΦΥΣΙΚΑ τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ των ΠΡΑΞΕΩΝ του ή των ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ του.

Με αφορμή τα ανωτέρω καλό είναι να φρεσκάρουμε στο νου μας τις βασικές αρχές που διέπουν έναν Ηγέτη Μιας Κοινωνίας. Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές σελίδες και σε απλή μορφή και σε σύνθετη. Διαλέγουμε όποια μας ταιριάζει ανάλογα και το χρόνο που μας μένει μετά τον κανιβαλισμό του υπερεγώ μας.

Αντιγράφω τυχαία …

Του Υποστρατήγου ε.α. Α. Διαμαντοπούλου Ψυχολόγου – Διδάκτορος Φιλοσοφίας

«Η απόφαση είναι η κορυφαία πράξη που χαρακτηρίζει την φυσιογνωμία οιουδήποτε ηγέτη. Το ήθος, η παιδεία και η αγωγή, οι αρετές και οι αρχές του ηγέτη μορφοποιούνται και παίρνουν υπαρξιακή πλέον οντότητα με την απόφασή του. Η απόφαση του ηγέτη είναι το καταστάλαγμα όλων των διανοητικών επεξεργασιών των παραγόντων που επηρεάζουν αυτή και των οποίων τις διαστάσεις ο ηγέτης ερευνά και μελετά πριν καταλήξει στην απόφασή του, η οποία πρέπει να είναι υπεύθυνη και συνεπής.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι η απόφαση του ηγέτη σε κρίσιμες καταστάσεις, όπως αυτές των μεταρρυθμίσεων, διότι σ΄αυτές τις περιπτώσεις ο κυβερνήτης χαράζει νέα πορεία και η νέα κατεύθυνση πρέπει να είναι σκόπιμη, εύστοχη και στον καιρό της δυνατή.»

Βλέπετε πουθενά κάποια σχετικότητα με την Ιστορία μας??

Υ.Γ. Έγκριση Τεχνικών Οδηγιών κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στο αστικό περιβάλλον για την εφαρμογή τους σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων και περιοχές με αυξημένη κίνηση στα πλαίσια βελτίωσης της οδικής ασφάλειας

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αρ. Φύλλου 2302
16 Σεπτεμβρίου 2013

http://dide.fth.sch.gr/lows/fek_2013_2302b.pdf