Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών

astynomia2Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) κλοπές οχημάτων και τέσσερις (4) διαρρήξεις-κλοπές (και απόπειρες) σε οικίες, στο Λουτράκι και στην Κόρινθο Κορινθίας.

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 20χρονος ημεδαπός και ένας (1) 23χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, προχθές (21-9-2013) το απόγευμα, αφαίρεσαν, δύο (2) μοτοσικλέτες ιδιοκτησίας ημεδαπών από την Κόρινθο και το Λουτράκι Κορινθίας, αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με αυτές.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε ο 23χρονος προχθές (21.9.2013) στην Κυρά Βρύση Κορινθίας και ο 20χρονος χθες (22.9.2013) στο Λουτράκι Κορινθίας, εντός των ορίων του αυτοφώρου και συνελήφθησαν.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου και κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσικλέτα, που είχαν αφαιρέσει από την Κόρινθο Κορινθίας, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε επιπλέον ότι, ο 23χρονος, προχθές (20.9.2013), από το μεσημέρι έως το απόγευμα, είχε διαπράξει ακόμα δύο (2) διαρρήξεις και κλοπές, καθώς και δύο (2) απόπειρες κλοπών σε οικίες, στην Κορίνθιο.
Από την παραπάνω εγκληματική του δράση ο 23χρονος, είχε αφαιρέσει κοσμήματα και χρυσαφικά, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις -7.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη και άλλων αδικημάτων.