“Να απαγορευτεί ο ανεφοδιασμός πλοίων στα Βάτικα”

deksamenoploio.jpgΕπιστολή στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, κάνοντας λόγο για αγκυροβόλιο πλοίων δίχως όρια και για παράνομο ανεφοδιασμό πλοίων στη Νεάπολη Λακωνίας.

Συγχρόνως, μέσω της επιστολής κοινοποιούν τις απόψεις τους σχετικά με την αρνητική  τουριστική εικόνα που τα τελευταία χρόνια ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή και καταγέλλουν την είσοδο τεράστιων δεξαμενόπλοιων και φορτηγών πλοίων στον κόλπο μερικά μέτρα από τους κολυμβητές. Συγχρόνως, προσθέτουν ότι ‘χωρίς ιδιαίτερη προφύλαξη επιχειρούνται φορτώσεις επικίνδυνων χημικών και εκρηκτικών υλών, στην πολυσύχναστη προβλήτα που χρησιμοποιείται για την επιβίβαση ή αποβίβαση των επιβατών προς και από τα Κύθηρα, με κίνδυνο να προκληθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή ατύχημα με δεκάδες ανθρώπινα θύματα.
Η "εικόνα" που παρουσιάζεται είναι αποκρουστική, γι’ αυτούς που διαμένουν στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής οι οποίοι δεν ησυχάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας, λόγω των θορύβων που δημιουργούν οι εν λόγω ανεφοδιασμοί και επισκευές πλοίων”. Συμπληρώνοντας ότι η όλη εικόνα γενικότερα δεν ταιριάζει σε ένα τουριστικό προορισμό, όπως είναι τα Βάτικα, τονίζουν ότι όλα αυτά ”αποτελούν μέγιστη δυσφήμηση για την περιοχή”.