Επιστολή Εργοληπτών Λακωνίας στον Πρωθυπουργό

ergoliptes.jpgΕπιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε ο Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Λακωνίας, με θέμα τις αρνητικές συνέπειες που έχει για τους εργολάβους η μη καταβολή, από το κράτος και τους φορείς του δημοσίου, των οφειλομένων παρελθόντων ετών.

«Κύριε πρωθυπουργέ γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες διαμαρτυριών και έντονων πιέσεων από μέλη μας τα οποία έχουν εκτελέσει έργα στο νομό μας πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί. Είναι υποχρεωμένοι όμως να πληρώσουν τις δικές τους οφειλές προς τους προμηθευτές, εργατικό προσωπικό, τους ασφαλιστικούς φορείς και οτιδήποτε άλλο απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι στο τέλος της κάθε χρήσης να εκδίδουν τιμολόγιο για κάθε λογαριασμό καινά αποδίδουν τον ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει και τον φόρο εισοδήματος που αναλογεί για κέρδη που θα έχουν όταν το κράτος αποφασίσει να τους πληρώσει.

Οι περισσότεροι εκ των συναδέλφων εργοληπτών, λόγω των υπέρογκων οφειλών του κράτους προς αυτούς, αδυνατούν να πληρώσουν τις δικές τους οφειλές και καθημερινά σφραγίζονται οι επιταγές που έχουν δώσει για την κάλυψη των οφειλών αυτών, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στην μαύρη λίστα του Τειρεσία και να βγαίνουν εκτός τραπεζικού συστήματος. Πράγμα καταστροφικό για τον κλάδο. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών ανήκει στο πρόγραμμα «Θησέας» των δήμων και κοινοτήτων, καθώς και στο ΠΕΠ της περιφέρειας Πελοποννήσου.

 
Προσβλέπουμε τέλος στις θετικές ενέργειές σας για την πληρωμή των οφειλών αυτών, όπως και κάθε υποχρέωσης που απορρέει από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, διότι κινδυνεύει να καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος των εργοληπτικών επιχειρήσεων του νομού μας".