Προφιτερόλ από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για τα σου
3/4 φλ τσ νερό | 50 γρ βούτυρο | 75 γρ αλεύρι γοχ | 1 πρέζα αλάτι | 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

Υλικά για τη γέμιση
1 1/2 φλ τσ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγύ

Υλικά για τη λιωμένη σοκολάτα
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα | 75 γρ βούτυρο | 3 κ σ καραμέλα (θα βρείτε έτοιμη στα s market)

Υλικά για την διακόσμηση
φιλέ αμυγδάλου | κομμάτια σοκολάτας | κερασάκια κοκτέιλ, κοτσανάκια από τα κερασάκια ή καραμέλες σε λεπτά μπαστουνάκια

Τρόπος παρασκευής
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο με το νερό και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση.

2. Κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε αμέσως το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς και με γρήγορες κινήσεις το μείγμα, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους. Το αφήνετε να γίνει χλιαρό κι προσθέτετε σιγά σιγά τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί, τοποθετείτε το μείγμα κουταλιά κουταλιά, την μια δίπλα στην άλλη και ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180ο για 20′-25′.

4. Βγάζετε τα σου από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα τρυπάτε να ανοίξουν ελαφρά και τα γεμίζετε με την σαντιγύ.

5. Αναμειγνύετε το βούτυρο, την καραμέλα, την σοκολάτα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Περιχύνετε τα σου με την σοκολάτα και γαρνίρετε με ροζέτες σαντιγύ, κερασάκια, φιλέ αμυγδάλου και καραμέλες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ