Πράσινες τσακιστές ελιές με κύμινο από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 κιλό πράσινες ελιές
1/2 φλ τσ αλάτι χοντρό
2 1/2 φλ τσ νερό
1/2 φλ τσ λευκό ξύδι
2 κ γλ τριμένη ρίγανη
1/2 φλ τσ χυμό πορτοκαλιού
2 κλαράκια θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κ γλ σπόρους κύμινου

Τρόπος παρασκευής
1.    Πλένετε και καθαρίζετε από φύλλα και κοτσανάκια τις ελιές. Τσακίζετε τις ελιές, φροντίζοντας να μην σπάσετε το κουκούτσι, αλλά απλώς να ανοίξει η σάρκα τους. Τις αδειάζετε σε ένα πήλινο σκεύος που το γεμίζετε με νερό. Τους αλλάζετε το νερό καθημερινά για 10 ημέρες.

2.    Στραγγίζετε τις ελιές και τις στεγνώνετε πολύ καλά. Ζεσταίνετε ελαφρά το νερό και διαλύετε μέσα το αλάτι. Ρίχνετε τις ελιές, μαζί με τα μυρωδικά και τις αφήνετε στην άρμη για άλλες
10 ημέρες, να τραβήξουν τα αρώματα των μυρωδικών.

3.    Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμες και τις σερβίρετε με αγουρέλαιο.