Πράσα γιαχνί με μανιτάρια και πατάτες

Μία μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 3-4 άτομα
2/3 φλ τσ ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
4 μεγάλα πράσα (το λευκό και το πράσινο τρυφερό μέρος) σε χοντρές ροδέλες
2 μέτριες πατάτες, σε κομμάτια
500 γρ φρέσκα της αρεσκείας σας
1 φλ τσ πολτός ντομάτας από ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας
2 δαφνόφυλλα
1 κ γλ μπαχάρι σε κόκκους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1.Κόβετε τα μανιτάρια ανάλογα με το μέγεθος τους. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε το τριμμένο κρεμμύδι για 3′-4′.
2.Προσθέτετε τα πράσα, τα μανιτάρια και τις πατάτες, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1′ ακόμη, ανακατεύοντας και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τον πολτό ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και στην συνέχεια ρίχνετε το νερό μέχρι να καλύψει τα υλικά.
3.Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, για 30′-40′, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να μελώσουν τα υλικά και να μείνουν με την σάλτσα τους. Νοστιμίζετε με λίγο αλάτι και σερβίρετε.