Γρήγορη πρασοτυρόπιτα από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμη αξεπέραστη συνταγή από τη γνωστή chef

Υλικά για 6-8 άτομα
4 πράσα (το λευκό μέρος και το πολύ τρυφερό πράσινο)
καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές ροδέλες
200 γρ φέτα θρυμματισμένη
αλάτι και πιπέρι
2 κ σ ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για την φόρμα

Για τον χυλό
1/2 φλ τσ αλεύρι γ ο χ
1κ γλ αλάτι
2 αυγά
3/4 φλ τσ γάλα
1 κ σ ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
1.    Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο C . Σε ένα τηγάνι με 2 κ σ λάδι σοτάρετε τα πράσα για 2′-3′ μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζετε το τηγάνι από την φωτιά.
2.    Σε μπολ, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
3.    Λαδώνετε μια φόρμα για τάρτα και απλώνετε τα πράσα, τα πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και από πάνω περιχύνετε τον χυλό. Ψήνετε στον φούρνο για 30′.
Δοκιμάζετε με ένα μυτερό μαχαίρι και αν χρειάζεται, συνεχίζετε για 10′-15′ ακόμη το ψήσιμο.