Πένες με κολοκύθα, θυμάρι, μαϊντανό και κατίκι

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
500 γρ πένες
1/4 φλ τσ ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
3 φλ τσ κολοκύθα, κομμένη σε μικρούς κύβους
1/2 φλ τσ λευκό κρασί
1 φλ τσ κατίκι
1 κοφτό κ γλ ξερό θυμάρι, τριμμένο
2 κ σ φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1.    Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1′ λιγότερο απ’ ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 2 φλ τσ από το νερό του βρασίματος, πριν τις σουρώσετε.
2.    Ετοιμάζετε την σάλτσα: ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο, ρίχνετε το λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 3′. Προσθέτετε την κολοκύθα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3′.
3.    Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε το κατίκι, το θυμάρι, τον μαϊντανό και όσο νερό χρειαστεί από αυτό που κρατήσατε, για να είναι ζουμερό το μείγμα.
4.    Ανακατεύετε και ρίχνετε τις πένες. Μαγειρεύετε για 1′, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε την γεύση. Σερβίρετε αμέσως.