Πάτρα: Μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε Βούντενη και Συχαινά

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από εχθές στην περιοχή, οδήγησαν στην προληπτική εκκένωση των πρώτων σπιτιών στο χωριό Κάτω Συχαινά

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει – σύμφωνα με την πυροσβεστική – η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 22 εχθές το βράδυ, σε αγροτοδασική έκταση κοντά σε σπίτια, ανάμεσα στις περιοχές Συχαινά και Βούντενη.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από εχθές στην περιοχή, οδήγησαν στην προληπτική εκκένωση των πρώτων σπιτιών στο χωριό Κάτω Συχαινά, ωστόσο αυτή τη στιγμή η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ το έργο της κατάσβεσης αναμένεται να ενισχυθεί τις επόμενες ώρες και με εναέρια μέσα.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εξαιτίας του μεγάλου πύρινου μετώπου που μαίνεται στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής.

Η φωτιά βρίσκεται πάνω από την περιμετρική και κοντά στο ύψος του τούνελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτωπο της φωτιάς είναι περίπου 3 χιλιόμετρα. Το ένα μέτωπο κατευθύνεται προς τα Συχαινά, όπου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των πρώτων σπιτιών του χωριού, και το άλλο προς την Δραγώλενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Κλειστά παραμένουν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της περιμετρικής από το ύψος της Εγλυκάδας. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο το έργο τους είναι δύσκολο λόγω του ανέμου.

Πολλά από τα πυροσβεστικά οχήματα είναι παρατεταγμένα επί της Περιμετρικής με τις φλόγες να είναι ακριβώς κάτω από την κοιλαδογέφυρα της οδού, η οποία είναι κλειστή. ‘ Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και δυσκολεύουν το έργο το Πυροσβεστών.

Οι φλόγες πέρασαν την Περιμετρική και κινούνται με κατεύθυνση προς Ρίο. Στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων πολιτών ενώ έχει ζητηθεί ενίσχυση με οχήματα και Πυροσβέστες και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.