Μπριζόλα με γιαούρτι από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
150 γρ μπριζόλα χοιρινή, χωρίς λίπος και κόκκαλο
30 γρ γιαούρτι με κανονικά λιπαρά
1 κ σ ψιλοκομμένο καρότο και σέλινο
λίγο θυμάρι
3-4 κ σ ζωμό λαχανικών
αλάτι

Τρόπος παρασκευής
1. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το ψιλοκομμένο σέλινο και καρότο με 1 κ σ νερό και λίγο αλάτι για 6’-7’, προσθέτοντας λίγο ζωμό λαχανικών, αν κρίνετε απαραίτητο.

2. Ενσωματώνετε το γιαούρτι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 2’-3’. Προσθέτετε το θυμάρι, αλατίζετε και διατηρείτε την σάλτσα ζεστή σε μπεν μαρί.

3. Ζεσταίνετε την σχάρα και βάζετε επάνω την μπριζόλα, να ψηθεί καλά και από τις 2 πλευρές, αργά όμως για να μείνει μαλακή.

4. Όταν τελειώσει το ψήσιμο, τοποθετείτε την μπριζόλα στο πιάτο και την σερβίρετε με την σάλτσα του γιαουρτιού που πρέπει να είναι πολύ ζεστή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ