Μπριζόλα με γιαούρτι από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
150 γρ μπριζόλα χοιρινή, χωρίς λίπος και κόκκαλο
30 γρ γιαούρτι με κανονικά λιπαρά
1 κ σ ψιλοκομμένο καρότο και σέλινο
λίγο θυμάρι
3-4 κ σ ζωμό λαχανικών
αλάτι

Τρόπος παρασκευής
1. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το ψιλοκομμένο σέλινο και καρότο με 1 κ σ νερό και λίγο αλάτι για 6’-7’, προσθέτοντας λίγο ζωμό λαχανικών, αν κρίνετε απαραίτητο.

2. Ενσωματώνετε το γιαούρτι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 2’-3’. Προσθέτετε το θυμάρι, αλατίζετε και διατηρείτε την σάλτσα ζεστή σε μπεν μαρί.

3. Ζεσταίνετε την σχάρα και βάζετε επάνω την μπριζόλα, να ψηθεί καλά και από τις 2 πλευρές, αργά όμως για να μείνει μαλακή.

4. Όταν τελειώσει το ψήσιμο, τοποθετείτε την μπριζόλα στο πιάτο και την σερβίρετε με την σάλτσα του γιαουρτιού που πρέπει να είναι πολύ ζεστή.