Υλικά
(Για 50-55 μπισκότα)
2 1/2 φλ τσ αλεύρι γοχ
1/2 κ γλ αλάτι
1 1/2 κ γλ κανέλα σε σκόνη
230 γρ ανάλατο μαλακό βούτυρο
1 φλ τσ ζάχαρη
2 αυγά
2 κ σ ψιλό ξύσμα πορτοκαλιού
Τρόπος παρασκευής
1. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάτε στην μεγάλη ταχύτητα να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
2. Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, με την κανέλα και το αλάτι και τα ρίχνετε σταδιακά στο μείγμα βουτύρου, χαμηλώνοντας την ταχύτητα. Τέλος προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού.
3. Βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την χωρίζετε στα δυο. Δουλεύετε κάθε κομμάτι, ώστε να σχηματίσετε 2 μπαστούνια. Τυλίγετε κάθε μπαστούνι με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε στο ψυγείο για 5 περίπου ώρες.
4. Προθερμαίνετε τον φούρνο με αντιστάσεις στους 180ο και απλώνετε αντικολλητικό χαρτί σε 2 μεγάλα ταψιά. Βγάζετε τα μπαστούνια της ζύμης από το ψυγείο και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο.
5. Με ένα μυτερό μαχαιράκι τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες και τις απλώνετε στα ταψιά. Ψήνετε για 10′-12′. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα μεταφέρετε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.