Μπαρμπούνια σαβόρο από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 κιλό μπαρμπούνια
1 φλ τσ ελαιόλαδο
1 φλ τσ ντομάτα τριμμένη
1 κ γλ ζάχαρη
αλάτι, αφρίνα
1/2 φλ τσ ξύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
αλεύρι για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.

2. Σουρώνουμε το λάδι από το τηγάνισμα, σε καθαρό βαθύ τηγάνι, το βάζουμε να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα σκόρδα. Σβήνουμε με το ξύδι, ανακατεύουμε
και προσθέτουμε την περαστή ντομάτα, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.

3. Σιγοβράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει.Προς το τέλος ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα ψάρια και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις, μέχρι να τα ποτίσει καλά η μυρωδάτη σάλτσα.

Με αυτόν τον τρόπο συντηρούσαν τα τηγανισμένα ψάρια, με φυσικά και αρωματικά συντηρητικά, για να τα πάρουν μαζί τους στο χωράφι, ή να τα διατηρήσουν και την επόμενη ημέρα.