Μουσταλευριά από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
4 νεροπότηρα μούστο
1 νεροπότηρο νισεστές
σουσάμι
αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια

Τρόπος παρασκευής
1. Προετοιμάζετε τον μούστο: τον βράζετε αποβραδύς, (μέχρι να πάρει μια βράση) και τον ρίχνετε σε μια κατσαρόλα όπου προσθέτετε 2 κ σ κοσκινισμένο ασπρόχωμα
ή κοσκινισμένη στάχτη.

2. Την επομένη, όταν έχει κατασταλάξει, σουρώνετε τον κρύο πια μούστο και προσθέτετε τον νισεστέ. Τον διαλύετε με τον αυγοδάρτη και βάζετε το μείγμα να ξαναβράσει
σε σιγανή φωτιά, μέχρι να “μελώσει”.

3. Όσο βράζει αποκτά διαύγεια. Αδειάζετε την μουσταλευριά σε μπολάκια και την σερβίρετε με σουσάμι, αμύγδαλα, καρύδια ή φουντούκια, χοντροκοπανισμένα και κανέλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ