Μασουράκια Χιώτικα με γεύση μαστίχας και ανθόνερου

Υλικά
2 φλ τσ αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
1 φλ τσ καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλ τσ ζάχαρη
1 φλ τσ φρυγανιά τριμμένη
1 κ γλ κανέλλα σκόνη και 1/2 κ γλ μαστίχα κοπανισμένη
1 πακέττο φύλλο κρούστας
βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Σιρόπι
2 φλ τσ ζάχαρη
2 φλ τσ νερό
1/2 φλ τσ ανθόνερο (προαιρετικά)
χυμό από 1 λεμόνι και 1/4 κ γλ κοπανισμένη μαστίχα

Τρόπος Παρασκευής
1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5-6′ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα αρωματικά και κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες τα φύλλα.

2. Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη και τα τυλίγουμε, αλείφοντας με πινέλο βουτηγμένο σε λιωμένο βούτυρο, τα φύλλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο αερόθερμο.

3. Αραδιάζουμε τα μασουράκια σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί, για 45-50′. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σιροπιάζουμε όπως είναι καυτά με το κρύο σιρόπι.

4. Τα γαρνίρουμε πασπαλίζοντας τα με τριμμένα αμύγδαλα και καρύδια.

Μαίρη Παναγάκου