Μανιταροκεφτέδες από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 15-20 κομμάτια
400 γρ μανιτάρια της επιλογής σας, ψιλοκομμένα | 2 αυγά | 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο | 1 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο | 1 κ σ φρυγανιά τριμμένη | 1 κ σ τυρί κίτρινο τριμμένο | αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε και σκουπίζετε καλά τα μανιτάρια. Τα ψιλοκόβετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα αυγά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη φρυγανιά, το τυρί, λίγο αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

2. Σκεπάζετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε για 10′ στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει το μείγμα καλά. Έπειτα πλάθετε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια.

3. Στρώνετε χαρτί αντικολλητικό σε ένα ταψί, λαδώνετε ελαφρά με ένα πινέλο, βάζετε επάνω τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε για περίπου 20′ σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180ο. Μετά τα 10′, τα γυρίζετε μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρονται ζεστοί.

Συμβουλή: Εαν θέλετε μπορείτε να τους τηγανίσετε σε αρκετό ελαιόλαδο, αλλά στον φούρνο είναι πιο ελαφρείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ