Λικέρ από λάιμ με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά για 1 μπουκάλι ενός λίτρου
3 φλ τσ ρούμι | 1 φλ τσ νερό | 2 φλ τσ ζάχαρη | 10 λάιμ | 1 κ σ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε και στεγνώνετε τα λάϊμ, ξύνετε με τον τρίφτη γύρω γύρω την φλούδα τους και τα κόβετε σε κομμάτια.

2. Τα μεταφέρετε σε ένα βάζο με το ρούμι, το νερό, τη ζάχαρη και το τζίντζερ. Κλείνετε καλά το βάζο και το αφήνετε για 3 εβδομάδες ανακινώντας το κατά διαστήματα να διαλυθεί η ζάχαρη.

3. Σουρώνετε το λικέρ, το μεταφέρετε σε καθαρό μπουκάλι και το αφήνετε για 1 εβδομάδα επιπλέον, για να καθαρίσει και να γίνει διάφανο.