Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών και Κρόκο Κοζάνης

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά (για 4 άτομα)4 φιλέτα κοτόπουλου2 1/2 κ σ βούτυρο2 κ σ ηλιέλαιοαλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριρύζι αρωματικό

Για τη σάλτσα3/4 φλ τσ μανιτάρια κομμένα σε φετούλες1 κ σ βούτυρο1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κ τσ φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο, ή1/2 κ τσ ξερό1 1/2 φλ τσ ζωμό κότας1/2 φλ τσ λευκό ξηρό κρασί5-6 ίνες Κρόκου Κοζάνης2 κ σ βραστό νερόαλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής1.    Ρίχνετε τον Κρόκο στις 2 κ σ βραστό νερό και αφήνετε να διαλυθεί για 30′ τουλάχιστον. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε 1 1/2 κ σ βούτυρο με το λάδι σε τηγάνι και ψήνετε. τα φιλέτα, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά.2.    Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 3′-4′ ακόμα. Αναμειγνύετε το κρασί με το ζωμό κότας και τα σιγοβράζετε μαζί με το μείγμα μανιταριών. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον διαλυμένο Κρόκο και ανακατεύοντας συνεχώς “δένετε” τη σάλτσα.3.    Σερβίρετε τα φιλέτα στα πιάτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και συνοδεύετε με λευκό αρωματισμένο ρύζι.