Κολοκυθόπιτα αλμυρή από τη Μαίρη Παναγάκου

1/2 κιλό φύλλο παραδοσιακό για πίτες
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα τριμμένη
4 αυγά
4 κ σ λάδι
6 κ σ αλεύρι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
500 γρ τυρί φέτα χοντροτριμμένη
λίγο αλάτι, λίγο λευκό πιπέρι
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
1 αυγό, 2 κ σ γάλα, 3 κ σ λάδι
1 κ σ παπαρουνόσπορο

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε την κολοκύθα, την κόβετε σε κομμάτια και την τρίβετε στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Την αλατίζετε ελαφρά και την βάζετε σε σουρωτήρι, τρίβοντας την με τα χέρια σας για να στραγγίξει.
2. Την ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, προσέχοντας το αλάτι για να μην γίνει αλμυρή.
3. Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί και στρώνετε 4 φύλλα, λαδωμένα και αυτά μεταξύ τους. Απλώνετε το μείγμα της γέμισης και το καλύπτετε με άλλα 4 φύλλα, λαδωμένα και αυτά μεταξύ τους.
4. Χτυπάτε ένα αυγό, με 2 κ σ γάλα και 3 κ σ ελαιόλαδο και περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο αερόθερμο
φούρνο στους 160ο, για 20′.
5. Βγάζετε την πίτα, την χαράζετε σε τετράγωνα κομμάτια και την ψήνετε για άλλα 50′-60′, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να μετακινείται στο ταψί.