Κις τυριών από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 6 άτομα
1 φύλλο σφολιάτας
3 κ σ κρέμα γάλακτος, για την επιφάνεια

Για την γέμιση
100 γρ τυρί ροκφόρ, λιωμένο με πηρούνι
100 γρ γραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
100 γρ τυρί κατσικίσιο, θρυμματισμένο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 κ σ βούτυρο
100 γρ μπέϊκον ψιλοκομμένο
4 κ σ μπύρα
1 κ σ άνηθο ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αυγών
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τρόπος παρασκευής
1.    Στρώνετε τα φύλλα της σφολιάτας σε στρογγυλή φόρμα. Τρυπάτε την σφολιάτα σε διάφορα σημεία με πηρούνι και την αφήνετε στο ψυγείο, για 15′-20′ να κρυώσει.
2.    Ροδίζετε σκέτο το μπέϊκον σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε χαρτί κουζίνας. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τα σοτάρετε
στο ζεσταμένο βούτυρο, μέχρι να μαραθούν.
3.    Σβήνετε με την μπύρα και και αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Τα αποσύρετε από την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τους
κρόκους των αυγών και το πιπέρι.
4.    Προσθέτετε τον άνηθο και όλα τα τυριά, ανακατεύοντας καλά. Βγάζετε την σφολιάτα από το ψυγείο. Απλώνετε επάνω πρώτα τα κρεμμύδια και κατόπιν το μείγμα τυριών και κρέμας.
5.    Σκορπίζετε τα κομματάκια του μπέϊκον και τα πιέζετε να βυθιστούν μέσα στο μείγμα των τυριών. Περιχύνετε την κις με 2-3 κ σ κρέμα γάλακτος και την ψήνετε σε προθερμασμένο
αερόθερμο φούρνο για 35′-40′ στους 160ο.