Καρυδόπιτα με σοκολάτα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 10-12 κομμάτια
8 αυγά
9 κ σ αλεύρι γοχ
1 κ σ κακάο
1/2 φλ τσ καρυδόψιχα
8 κ σ ζάχαρη
1 φάκελλο μπέκιν πάουντερ

Για το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
φλούδα από 1 λεμόνι

Για την κρέμα σοκολάτας
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 φλ τσ γάλα
αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής
1.Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το μπέκιν. Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη και το κακάο, μέχρι να αφρατέψουν. Επίσης τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.

2.Αναμειγνύετε τους κρόκους, το αλεύρι και την μαρέγκα εναλλάξ, ανακατεύοντας με σπάτουλα ελαφρά και με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω. Τέλος προσθέτετε την χοντροκομμένη καρυδόψιχα και προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο.

3.Απλώνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί Νο 30 και ψήνετε την καρυδόπιτα για 30′-40′, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 5′ αφού πάρει βράση. Βγάζετε την καρυδόπιτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Τότε την σιροπιάζετε με το μισό σιρόπι.

4. Ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας: Ζεσταίνετε σε μπεν μαρί το γάλα και σπάτε σε κομμάτια την κουβερτούρα. Την ρίχνετε στο γάλα και ανακατεύετε με σπάτουλα, να λιώσει. Κατεβάζετε από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.

5. Κόβετε την καρυδόπιτα οριζόντια σε 2 δίσκους. Τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα και τον σιροπιάζετε με το μισό σιρόπι από αυτό που σας έμεινε. Τον καλύπτετε με την σοκολατένια κρέμα και βάζετε από πάνω τον δεύτερο δίσκο και τον ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.

Για να την σερβίρετε την πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και την γαρνίρετε με λεπτοκομμένα ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.