Κανταϊφι από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 30-35 κομμάτια
1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
1/4 φλ τσ φρυγανιά τριμμένη
1/2 κιλό κανταϊφι
1 κ γλ κανέλα και 1 κ γλ γαρύφαλλο σε σκόνη
1/2 κ γλ ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
1/4 φλ τσ ζάχαρη
3 κ σ κονιάκ
2 φλ τσ βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι
4 φλ τσ ζάχαρη
3 φλ τσ νερό
2 ξυλάκια κανέλας
φλούδα λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
1.    Ανακατεύετε την καρυδόψιχα, την φρυγανιά, τα κανελογαρύφαλλα, την ζάχαρη και τα ραντίζετε με το κονιάκ. Ξαίνετε καλά το κανταϊφι και το χωρίζετε σε 30-35 μέρη έτσι ώστε
να σχηματίζονται μακρόστενες λωρίδες. Το διατηρείτε σκεπασμένο με υγρή πετσέτα για να μην ξεραίνεται.
2.    Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας 1 κ σ μείγμα από την γέμιση και τυλίγετε όσο πιο απαλά μπορείτε, σε ρολό. (Μην τα σφίξετε γιατί δεν θα γίνουν αφράτα). Τα αραδιάζετε σε
βουτυρωμένο ταψί, το ένα κολλητά με το άλλο.
3.    Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τα ρολά με ένα κουτάλι. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα κανταϊφια στους 160ο αερόθερμου φούρνου και καλά προθερμασμένου,
για 30′ ώστε να ροδίσουν καλά.
4.    Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι, για 3′-4′ από την στιγμή που θα πάρουν βράση. Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε τα κανταϊφια μόλις βγούνε από τον φούρνο.
5.    Το αφήνετε ξεσκέπαστο να απορροφήσει το σιρόπι του, για αρκετές ώρες και μετά το σερβίρετε.