Γέμιση για γαλοπούλα με μήλα

Μοναδικές συνταγές και τα Xριστούγεννα από τη Μαίρη Παναγάκου, για τους ακροατές του FLY 89,7 και τους αναγνώστες του Flynews.gr

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Γέμιση για γαλοπούλα με μήλα
Υλικά για μια γαλοπούλα 3 1/2 κιλών
200 γρ ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
ζωμός λαχανικών
70 γρ βούτυρο
1 κλωνάρι σέλινο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ μήλα στάρκιν, καθαρισμένα
2 κ σ σταφίδες ξανθές
100 γρ μπέϊκον ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Κόβετε τα καθαρισμένα μήλα σε κυβάκια. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το μπέϊκον μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το σέλινο ψιλοκομμένο
και κατόπιν τα μήλα, συνεχίζοντας για λίγο το σοτάρισμα.
2. Μουσκεύετε το ψωμί στο ζωμό λαχανικών και το στίβετε καλά. Το ρίχνετε σε μπολ και προσθέτετε το μείγμα με τα μήλα, τον μαϊντανό και τις σταφίδες (αφού τις μουσκέψετε
για 10′ σε ζεστό νερό και τις σουρώσετε).
3. Αλατοπιπερώνετε καλά, ανακατεύετε και γεμίζετε με το μείγμα αυτό την γαλοπούλα.