“Μεθοδευμένη η δίωξή μου από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου”

nosokomeiomoalwnflynewsΣτον αέρα του FLY, για τη δίωξη που της ασκήθηκε, μίλησε σήμερα η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, κυρία Μανωλάκου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι η δίωξή της είναι μεθοδευμένη από τη Διοίκηση του Νοσoκομείου.

Μάλιστα, η κυρία Μανωλάκου υπογράμμισε ότι οι πρακτικές που ακολουθούνται θυμίζουν τον διοικητή … κομμωτή που πέρασε από το Νοσοκομείο Μολάων. Τέλος, δεν παρέλειψε να αποκαλύψει ότι η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. 

Ακούστε εδώ τη σχετική συνέντευξη:

{youtube}l8SYbzDIZQY{/youtube}

Είχε προηγηθεί το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η συνάδελφος Μανωλάκου Φωτεινή, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας διώκεται απο τη Διοίκηση του Γ.Ν.Λακωνίας εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης. Η συνάδελφος κλήθηκε σε απολογία γιατί σε ξαφνικό έλεγχο που «έστησε» η Διοίκηση στο Λογιστήριο, σε ημέρα κατά την οποία γνώριζε ότι απουσίαζαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι (ταμίας και υπάλληλος Λογιστηρίου) ζήτησε από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου να δώσει εκείνη, ως Προϊσταμένη του Τμήματος, διάφορα στοιχεία τα οποία άπτονταν των αρμοδιοτήτων των εν λόγω υπαλλήλων.

Η συνάδελφος δήλωσε την καλή της διάθεση να βοηθήσει, δήλωσε όμως ότι πρέπει να παρευρίσκονται και οι ίδιοι οι υπάλληλοι στη διαδικασία ελέγχου και πρότεινε να γίνει ανάκληση των αδειών. Με αυτή την αφορμή, η Διοίκηση της επέδωσε κλήση σε απολογία κατηγορώντας την Αντιπρόεδρο της Συλλόγου μας για «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος, σοβαρή απείθεια και παρέλκυση ή άρνηση υπηρεσίες».

Η Διοίκηση δεν σταμάτησε εκεί.  Την επόμενη μέρα από την οποία της έδωσε την κλήση σε απολογία, εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία, ανακαλεί απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης σύμφωνα με την οποία της είχαν ανατεθεί καθήκοντα Προϊσταμένης Διεύθυνσης και Οικονομικού και την μετακινεί αυθαίρετα στο Νοσοκομείο της Σπάρτης 70 χιλιόμετρα μακριά από το χώρο που λειτουργεί το Σωματείο, ενώ ταυτόχρονα αναθέτει καθήκοντα σε υπαλλήλους με κατώτερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα (με βαθμό Δ΄ και ΣΤ΄, ενώ η διωκόμενη συνάδελφος έχει το βαθμό Γ΄).  Σημειωτέον ότι, το Νοσοκομείο μας στη Διοικητική Υπηρεσία είναι αποστελεχωμένο, σε σημείο που δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει.  

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μετά την αποχώρηση της υπαλλήλου του Λογιστηρίου λόγω εγκυμοσύνης είναι η μοναδική υπάλληλος που γνωρίζει το οικονομικό αντικείμενο.  Το Νοσοκομείο είναι η πρώτη φορά που από την εφαρμογή του esynet δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις διοικητικές του υποχρεώσεις και να αποστείλει τα απαιτούμενα στοιχεία με βάση τα οποία αξιολογούνται τα Νοσοκομεία.

Απόδειξη ότι η νέα Διοίκηση του Γ.Ν. Λακωνίας είχε προμελετήσει τη δίωξη της Αντιπροέδρου του Συλλόγου, είναι το γεγονός ότι, ο Αναπλ. Διοικητής Παναγόπουλος Δ. την παραγκώνιζε στα καθήκοντά της, ενώ η Διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας κ. Παπαγεωργίου Ευδοξία, για περίπου τρείς μήνες τώρα αρνείται σιωπηλά να υπογράψει την Απόφαση Διοικητή, προς το Υπουργείο, για έγκριση πίστωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετάταξη της Αντιπροέδρου σε ανώτερη κατηγορία, ήτοι από ΤΕ Λογιστικής σε ΠΕ Οικονομικού.  Σημειωτέον ότι, η μετάταξη έχει ήδη εγκριθεί από το Υπηρεσιακό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Η δίωξη που έχει στήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου εναντίον της συναδέλφου είναι ξεκάθαρα συνδικαλιστική.  Το Σωματείο μας παλεύει δυναμικά για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών που εφαρμόζονται στο χώρο της υγείας, ενώ η συνάδελφος πρωτοστατεί στους αγώνες για τη στήριξη του Νοσοκομείου και είναι ιδρυτικό και συντονιστικό μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην περιοχή μας.

Οι ενέργειές τους αυτές σκοπό έχουν, αφενός,  να φιμώσουν τη συνάδελφο και αφετέρου να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου και ζητάμε την παύση της πειθαρχικής δίωξης της Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας και την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων της Διοίκησης με στόχο την υπηρεσιακή της εξόντωση αλλά και τη διάλυση του Σωματείου μέσα από την τρομοκρατία και τη μετακίνησή της 70 χιλ. μακριά.

Η Γεν. Γραμματέας    Ο Πρόεδρος        
Δαουτάκου Ράλλια     Αποστολάκος Παναγιώτης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ & Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλευσης
 
ΙΚΑΡΙΑ, 05/03/2014
 
Καταγγέλλουμε την επαναλαμβανόμενη πλέον πρακτική τρομοκράτησης και φίμωσης ενάντια σε κάθε φωνή ή συλλογικότητα που τολμά να αντιστέκεται στις πολιτικές που ισοπεδώνουν τις ζωές μας. Για άλλη μια φορά, οι τοπικοί υλοποιητές των αδίστακτων αυτών πολιτικών στοχοποιούν αγωνιστές και στήνουν διώξεις, προκειμένου να κάμψουν συνειδήσεις, να διαλύσουν τις αντιστάσεις, να μας μεταφέρουν από τους δρόμους του αγώνα στο «μαντρί» του καναπέ και την «υπευθυνότητα» της κάλπης. Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιούν πλήρως όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο που ψηφίστηκε ή ενεργοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια και που προάγει την αυθαιρεσία, τον εκφοβισμό και τους εκβιασμούς σε βάρος των υπαλλήλων. Στην ίδια κατεύθυνση θέλουν να χρησιμοποιήσουν και τις ρυθμίσεις περί της δήθεν αξιολόγησης που η Κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση σύντομα.  
Ένας τέτοιος μηχανισμός στήθηκε και στο Νοσοκομείο Μολάων ενάντια στην συναδέλφισσα Φωτεινή Μανωλάκου, αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.  Με κάλπικα “υπηρεσιακά” προσχήματα η διοίκηση επιχειρεί να βουλώσει το στόμα σε όσους το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη Λακωνία ανέδειξαν τις διαλυτικές πολιτικές στο χώρο της υγείας και πάλεψαν ενάντιά τους. Μάλιστα, για να εφαρμόσουν τις προαποφασισμένες ενέργειές τους, βιάζονται τόσο πολύ, σε βαθμό που εκτίθενται, μην λαμβάνοντας υπ’ όψη στοιχειώδεις κανόνες και νομικές ρυθμίσεις. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Είναι φανερή, πλέον, η λειτουργία στην περιοχή ενός οργανωμένου μηχανισμού στοχοποίησης κι εξόντωσης, αφού είναι το δεύτερο, μέσα σε λίγες βδομάδες, κρούσμα δίωξης εκλεγμένου συνδικαλιστικού εκπροσώπου με συμμετοχή στην Επιτροπή Πολιτών. Έχει προηγηθεί η επίθεση, με ανάλογης “σοβαρότητας” επιχειρήματα, προς άλλη “ανεπιθύμητη”, την Ελισσάβετ Παπαδοπούλου, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την Φ.Μανωλάκου. Είχαμε την τύχη να βρεθούμε  και στο νησί μας στη συνάντηση σωματείων και εργαζομένων στην Υγεία που διοργανώσαμε τον περασμένο Ιούλη.  Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά –γιατί την παρακολουθήσαμε βήμα βήμα- την προσπάθεια που έχει κάνει για την συγκρότηση της “Επιτροπής Πολιτών για τη στήριξη των δομών Υγείας στη Νοτιοανατολική Λακωνία”, με την οποία συναντηθήκαμε στην Αθήνα, κάτω απ’ το Υπουργείο Υγείας, και περπατήσαμε πλάι πλάι στην μεγάλη συγκέντρωση της 29ης Νοέμβρη 2013.
Γνωρίζουμε πολύ καλά, πως λόγω της δράσης της, είναι στοχοποιημένη απ’ την διοίκηση, (που πριν ακόμη αναλάβει, έγινε πασίγνωστη στο πανελλήνιο ως κραυγαλέο παράδειγμα δήθεν αξιοκρατίας, αφού το βασικό προσόν που της αποδίδεται είναι η κομματική προϋπηρεσία και τα φιλοκυβερνητικά διαπιστευτήρια). Επίσης δεν μπορούμε να θεωρήσουμε άσχετες τις ενέργειες αυτές και με το ότι βρισκόμαστε λίγο καιρό πριν τις δημοτικές εκλογές, αφού η Φ.Μανωλάκου είναι γνωστό, πως πάλι λόγω της δράσης της, είναι στοχοποιημένη από δημοτικούς “προύχοντες” και πολιτικούς “κοτζαμπάσηδες” της περιοχής που χρειάζονται το πεδίο “καθαρό” από ενοχλητικούς για να κάνουν την δουλειά τους.
Γνωρίζουμε πολύ καλά κι εδώ από συνδικαλιστικές διώξεις με υπηρεσιακά προσχήματα. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ζήσαμε ανάλογες πρακτικές και στο Νοσοκομείο Ικαρίας με στόχο τον Σύλλογό μας και τους μη αρεστούς εργαζόμενους. Πηγή αυτών των ενεργειών, όπως και τώρα, τα κυβερνητικά επιτελεία του Υπουργείου Υγείας και οι πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων που υπηρετούν. Τοπικός υλοποιητής, τότε, άλλος ένας «φέρελπις» καριερίστας, κομματικός αλεξιπτωτιστής.
 Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στην αγωνίστρια –με όλη την σημασία της λέξης- συναδέλφισσα Φ.Μανωλάκου. Θα είμαστε δίπλα της όπως δίπλα μας στέκεται κι αυτή στους κοινούς αγώνες που δίνουμε εδώ και τόσο καιρό!  
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ-ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ Φ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ  ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Γιάννης Ρίτσος” ομόφωνα συμπαραστέκεται στην Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης κ.Φωτεινή Μανωλάκου και καταγγέλλει την απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη της.
Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης διώκεται γιατί τόλμησε να ζητήσει από τη Διοίκηση την απόφαση που διατάσσει τον έλεγχο στο Νοσοκομείο Μολάων και επίσης ζήτησε ο έλεγχος να οριστεί σε άλλη ημερομηνία γιατί οι υπεύθυνοι εργαζόμενοι που μπορούσαν να δώσουν στοιχεία απουσίαζαν νομότυπα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω η κ.Φωτεινή Μανωλάκου διώκεται για παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος,σοβαρή απείθεια και άρνηση ή παρέλκυση υπηρεσίας.
Δηλώνουμε ότι έμπρακτα  θα κινητοποιήσουμε εργαζόμενους, ανέργους,αγρότες,επαγγελματίες και όλους  τους πολίτες για να  φυλάξουμε τις  δημοκρατικές φωνές που παλεύουν για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.Οι αγωνιστές δε φιμώνονται. Όλοι μαζί διαμορφώνουμε την κοινωνία και το εργασιακό περιβάλλον που μας αξίζει.
Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένου του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης και η Πρόεδρος του Συλλόγου μας μαζί με εκατοντάδες πολίτες της Ευρύτερης Περιοχής των Μολάων συμμετέχουν στην Επιτροπή Πολιτών και στηρίζουν τις δομές της Υγείας στη Νοτιοανατολική Λακωνία.
Η ταυτόχρονη δίωξη της Πρόεδρου του Συλλόγου μας και της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου                Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων  και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης μπορεί να θεωρηθεί τυχαία;
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια να παρέμβει και να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη της Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης.
Καλούμε όλους τους συλλόγους και τους φορείς να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στη διωκόμενη συνάδελφο που δε δείλιασε και αγωνίζεται εντός και εκτός της εργασίας της για δημόσια κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ!
 
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.