ΙΣΝ | Στις 13 Μαΐου η ενημέρωση για το Νοσοκομείο Σπάρτης

Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες

Συνεπείς στη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε ανοιχτό τον διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες της Σπάρτης, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης των έργων κατασκευής του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ αντίστοιχα, διοργανώνουμε έναν ακόμη κύκλο ανοιχτών συναντήσεων στις τρεις περιοχές. Στις συναντήσεις θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας, της ομάδας μελέτης και του αναδόχου κατασκευής – Ομίλου ΑΒΑΞ. Στις συζητήσεις θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα διεξαγωγής των ανοιχτών συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

–   Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ: Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 18:00. (Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο διεξαγωγής της συνάντησης θα ανακοινωθούν σύντομα).

–   Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ: Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 18:00, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου

–   Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ: Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 18:00, στον αύλειο χώρο του Τσανακλείου Μεγάρου

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεά για τον σχεδιασμό, την ανέγερση και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει το ποσό του $1 δισεκατομμυρίου. Η ανάπτυξη των τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων ΙΣΝ αντανακλά το κοινό όραμα του ΙΣΝ και του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα, Renzo Piano, για τη δημιουργία πρότυπων νοσοκομείων του μέλλοντος τα οποία βασίζονται σε μια ουσιαστικά ανθρωποκεντρική προσέγγιση και ενσωματώνουν πρωτοπόρες περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατασκευής και εξοπλισμού, τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ θα παραδοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο προς άμεση λειτουργία στο πλαίσιο του Eθνικού Συστήματος Υγείας.