Λ.Παλαιοκώστας στον fly: “Έχουμε πληρώσει το έργο της ΔΕΥΑΣ”

palaiokwstas3“Αξότιμοι κύριοι και κυρίες, oμολογουμένως με ευχαρίστηση πληροφορηθήκαμε ότι μετά τις γιορτές θα ξεκινήσει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή Κλαδά, Κοκκινόρραχη, Αφυσσού και η σύνδεση του με το βιολογικό καθαρισμό.

Γνωρίζετε, βέβαια, ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα μας που η ικανοποίησή του πρόκειται να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής μας και το περιβάλλον της περιοχής μας.

Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή, καθώς φοβόμαστε ότι τα τέλη σύνδεσης  που ίσχυσαν στο παρελθόν  ανά τετραγωνικό μέτρο στην περιοχή της Σπάρτης θα ισχύσουν και στη δική μας περίπτωση, γεγονός που θεωρούμε απαράδεκτο. Ζητάμε, λοιπόν, την εξαίρεσή και την οριστική απαλλαγή μας από μια τέτοια δαπάνη. Καταλαβαίνουμε ότι ίσως ακούγεται λίγο παράξενο και άδικο το αίτημά μας, καθώς άλλοι συμπολίτες μας έχουν ήδη πληρώσει αυτά τα χρήματα. Οι λόγοι που μας αναγκάζουν να σας ζητήσουμε να πάρετε μια τέτοια απόφαση είναι οι εξής:

α) Οι κάτοικοι της Κοκκινόρραχης ανέκαθεν πλήρωναν τέλος αποχέτευσης στο λογαριασμό της ΔΕΥΑΣ, ενώ δεν είχαν ενταχθεί στο έργο. Πληρώναμε ουσιαστικά για ένα έργο που τα οφέλη του δεν τα έχουμε απολαύσει μέχρι σήμερα.  Ας μην ξεχνάμε ότι ο φόρος αποχέτευσης μετατράπηκε στο σημερινό ειδικό τέλος 80% ύστερα από τη διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής μας. Μήπως άραγε έχουμε προπληρώσει το συγκεκριμένο έργο;  

β) Πέραν αυτού του γεγονότος που για μας είναι και το πιο σημαντικό, οι οικονομικές συγκυρίες γνωρίζετε ότι έχουν φέρει πολλούς συμπολίτες μας σε άθλια οικονομική κατάσταση. Για πολλούς, λοιπόν, συγχωριανούς μας  η αποπληρωμή μιας τέτοιας δαπάνης θα είναι αδύνατη και θα υπάρξει μεγάλη δυσφορία στο άκουσμα του ποσού που θα πρέπει να καταβάλλει έκαστος.

γ) Η περιοχή μας θα έπρεπε να χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης, αφού είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη και λυπόμαστε που το αναφέρουμε, σε πολλές περιπτώσεις και με την ανοχή του δήμου. Για πολλά χρόνια τα βυτιοφόρα άδειαζαν τα βοθρολυματα τόσο στον Ευρώτα όσο και στην Κελεφίνα. Επίσης,  ο  σκουπιδότοπος είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σπίτια μας και όλοι έχετε κατά καιρούς αναγνωρίσει τι ζημιά έχει προκαλέσει. Ας μη θίξουμε το ζήτημα ότι πολλές φορές ο ΧΑΔΑ γινόταν αποδέκτης λυματολάσπης από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού εν αγνοία των κατοίκων. Ουκ ολίγες φορές οι συνεταιρισμοί χρησιμοποίησαν χώρους πλησίον του οικισμού μας ως χωματερές για τα πορτοκαλιά με αποτέλεσμα οι χυμοί των εσπεριδοειδών να καταλήγουν στα αυλάκια του χωριού.

δ) Δεν είναι μυστικό ότι τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχουν γίνει σημαντικά έργα στην περιοχή μας, γεγονός που όλοι οι υποψήφιοι είχατε αναγνωρίσει προεκλογικά. Κύριε Δήμαρχε, εσείς δεν ήσασταν που είχατε παραδεχθεί ότι η Κοκκινόρραχη είναι αδικημένη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του πρώην δήμου Σπάρτης

ε) Αξίζει να λάβετε υπόψη σας ότι αρκετά σπίτια(περίπου 40) είναι  κλειστά, ενώ σε άλλα (περίπου 70) κατοικούν ένα ή δυο άτομα ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Ζητάμε λοιπόν από όλους εσάς να δεσμευτείτε ότι θα λάβετε υπʼ όψιν σας τα δίκαια αιτήματά μας και θα καταλήξετε σε μια απόφαση ανάλογη των περιστάσεων  και της ιδιαιτερότητας της περιοχής”.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος                            

Λάμπρος Παλαιοκώστας

Τα λοιπά μέλη

Παρακαλούμε όπως η επιστολή αναγνωσθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακούστε τι δήλωσε στον fly 89.7 για το θέμα ο πρόεδρος του Συλλόγου, κύριος Παλαιοκώστας.

{saudioplayer}palaiokwstasapoxeteusi.mp3{/saudioplayer}