Ρεπορτάζ fly 89.7 και flynews.gr για το νερό της Σκούρας!

akatallilonero-flynewsΠανικός έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το θέμα της ακαταλληλότητας του νερού της Σκούρας. Ο τοπικός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία περιγράφει την κατάσταση, τονίζει ότι εκτός της επίσημης τοποθέτησης της ΔΕΥΑΣ,

η οποία απαγορεύει την πόση του νερού, δεν έχει άλλη ενημέρωση, ενώ παραθέτει και συγκεκριμένα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Ειδικότερα, ο τοπικός σύλλογος Σκούρας επιδιώκει την άμεση τοποθέτηση των αρχών στα εξής ζητήματα:

*Γίνονταν στο διάστημα των τελευταίων χρόνων οι τακτικοί, προβλεπόμενοι από τη νομοθεσία, έλεγχοι  ποιότητας του νερού; Παρακαλούμε για την ανακοίνωση όλων των μετρήσεων των τελευταίων δύο ετών.

*Ήταν επιστημονικά σωστές οι διαβεβαιώσεις που είχαμε για τη λύση του προβλήματος με την τοποθέτηση των φίλτρων, εάν τα φίλτρα λειτουργούσαν, εάν ήταν και από πότε ήταν εκτός λειτουργίας ;

*Χλωριώνεται το νερό, καθαρίζονται οι δεξαμενές τηρούνται οι υγειονομικές διατάξεις.

*Σε τι κατάσταση βρίσκεται το δίκτυο ύδρευσης μετά τη «χρόνια μαυρίλα» και το αυξημένο μαγγάνιο και σίδηρο ;

*Είναι το νερό κατάλληλο για τις υπόλοιπες χρήσεις και εάν ναι για ποιες ;

Για το θέμα αυτό μίλησε στον αέρα του fly η κυρία Ρουμελιώτη, πρόεδρος του Συλλόγου Σκούρας. Ακούστε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

{saudioplayer}roumeliwti.mp3{/saudioplayer}

Ο fly fm επικοινώνησε με το διευθυντής της ΔΕΥΑΣ, κύριο Ηλία Τρακάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει επίσημες απαντήσεις στον αέρα της πρωινής ζώνης του σταθμού την Παρασκευή στις 9.00 π.μ.