Απάντηση Αργειτάκου στους ΡΟΜΑ μέσω του FLY 89.7

argeitakos_3

“Είτε είναι υποκινούμενοι είτε δεν αντιλαμβάνονται είτε έχουν σκοπιμότητα”

Ειρηνική διαμαρτυρία στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι ΡΟΜΑ που ζουν στη Λακωνία, διατρανώνοντας τη φωνή τους και ζητώντας επιτακτικά άδεια πωλητή στη Λαϊκή Αγορά Σπάρτης.

Οι αθίγγανοι διαδήλωσαν εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον των παιδιών τους, για τα πενιχρά εισοδήματά τους, καθώς και για τη συνεπακόλουθη λόγω ανεργίας παραβατικότητα που χαρακτηρίζει ομάδα των ΡΟΜΑ. Μάλιστα, οι διαδηλωτές καταφέρθηκαν εναντίον του Δημάρχου Σπάρτης, κυρίου Αργειτάκου, χαρακτηρίζοντάς τον υπεύθυνο για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Επιπλέον δεν παρέλειψαν να βροντοφωνάξουν την αντίθεσή τους αναφορικά με την απόφαση του δημάρχου να πραγματοποιήσει σύσκεψη για τους αθίγγανους δίχως τη δική τους παρουσία.

Να τονιστεί ότι είχε προηγηθεί συμβολικό κλείσιμο της οδού Λεωνίδου στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας με αφορμή ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ομάδα αθίγγανων οι οποίοι στερούνται άδειας πωλητή στη Λαϊκή Αγορά Σπάρτης. Η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα, οι ΡΟΜΑ να βγουν εκτός εαυτού και να κλείσουν συμβολικά την οδό Λεωνίδου, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να τους εξασφαλίσουν άμεσα τις σχετικές άδειες. Δεν έλειψαν οι απειλές προς τους υπευθύνους, με την κατάσταση να εκτονώνεται σταδιακά παρουσία των αστυνομικών αρχών.

Τη δική του απάντηση σε όσα του καταλογίζουν οι ΡΟΜΑ έδωσε σήμερα αποκλειστικά στον αέρα του FLY ο δήμαρχος Σπάρτης, κύριος Αργειτάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι αθίγγανοι είτε είναι υποκινούμενοι είτε δεν αντιλαμβάνονται όσα τους λένε είτε έχουν σκοπιμότητα. Μάλιστα, ο δήμαρχος Σπάρτης ανέφερε ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της αδειοδότησης των ΡΟΜΑ όσον αφορά τη Λαϊκή Αγορά.

Ακούστε εδώ την απάντηση Αργειτάκου στον FLY 89.7 και την εκπομπή Λακωνία Χωρίς Σύνορα.

{saudioplayer}argeitakosromaa.mp3{/saudioplayer}