Ο Στ.Αργειτάκος για την έξωση στους αναπήρους πολέμου

argeitakos_3Τη δική του απάντηση στο θέμα που προέκυψε με την έξωση που παρέλαβαν οι ανάπηροι πολέμου από το Δήμο Σπάρτης, έδωσε σήμερα στον αέρα του fly ο δήμαρχος Σπάρτης, κύριος Σταύρος Αργειτάκος.

Ακούστε εδώ τι δήλωσε:
{saudioplayer}argeitakosanapiroi.mp3{/saudioplayer}

Είχε προηγηθεί η επίσημη τοποθέτηση του Δήμου Σπάρτης, ο οποίος με ανακοίνωσή του διευκρίνιζε τα εξής:  

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης σέβεται και τιμά τους Αναπήρους Πολέμου -τους ήρωες που φυλάσσουν τις σύγχρονες Θερμοπύλες -, ευαισθητοποιημένος για την τεράστια προσφορά τους. Τιμά τους ανθρώπους που με το ήθος τους πλήρωσαν στο ακέραιο το χρέος τους προς την πατρίδα και έμειναν ανάπηροι για την τιμή της πατρίδας.

Χρόνια προβλήματα της μισθώσεως των καταστημάτων του Δήμου στη Δημοτική Αγορά Σπάρτης παραλάβαμε ως Δημοτική Αρχή. Βρήκαμε σε εξέλιξη έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Οι υπηρεσίες του Δήμου, από την κοινοποίηση του ελέγχου, υποχρεούντο το βραδύτερο εντός διμήνου να ενεργήσουν σύμφωνα με τις εντολές ελέγχου.

Με έγγραφη ειδοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου οι μισθωτές είχαν ενημερωθεί προκειμένου να διερευνηθούν θέματα της μίσθωσης των καταστημάτων που είχαν μισθώσει από τον Δήμο. Στο διάστημα αυτό, υπήρχε επικοινωνία με τους μισθωτές προς εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης.
Ακολούθησε εκ νέου εντολή από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, γιατί οι υπηρεσίες δεν προέβησαν στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την εκ νέου εκμίσθωση συγκεκριμένων καταστημάτων –μεταξύ αυτών και του καταστήματος της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Λακωνίας.

Η νομιμότητα προέχει και η Δημοτική Αρχή εξήντλησε όλα τα περιθώρια για την επίλυση των εκκρεμοτήτων ενεργώντας μετά την παρέλευση ενός ακόμη μηνός.

Κατόπιν αυτών, η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι ήταν αδικαιολόγητη η αναστάτωση που προκλήθηκε στα αγαπητά μέλη της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Λακωνίας.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στέγαση της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Λακωνίας.