Διαβάστε τι απάντησε ο Στ.Αργειτάκος στον fly μετά τις καταγγελίες της Παρέμβασης Πολιτών για τις σπατάλες 1 εκατομμυρίου ευρώ!

argeitakos_3Στον αέρα του fly 89.7 μίλησε σήμερα ο δήμαρχος Σπάρτης, κύριος Σταύρος Αργειτάκος, θέλοντας να δώσει τη δική του απάντηση για όσα του καταλογίζει η Παρέμβαση Πολιτών περί απευθείας αναθέσεων 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Αρχικά, ο κύριος Αργειτάκος τόνισε ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα και ξεκαθάρισε ότι στις απευθείας αναθέσεις δεν αποφασίζει ο ίδιος, αλλά η Οικονομική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας προέρχονται από όλες τις παρατάξεις και ασκούν τον απαιτούμενο έλεγχο. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Σπάρτης αναφέρθηκε αναλυτικά στα ποσά που έχουν δοθεί σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Ειδικότερα:

Καύσιμα: 350.000 ευρώ. Για την περίπτωση αυτή διεξήχθη διεθνής διαγωνισμός στον οποίο δεν προσήλθε κανείς.

Σπάρταθλον: 46.000 ευρώ.

Γιορτή Ελιάς και Λαδιού: 50.000 ευρώ. Για τις φήμες που θέλουν το δήμο να πληρώνει 300.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο κύριος Αργειτάκος απάντησε ότι υπάρχουν σχετικά παραστατικά που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και ξεκαθάρισε ότι άλλο είναι ο προϋπολογισμός και άλλο το ποσό που τελικά δαπανήθηκε.

Εκδηλώσεις Σαϊνοπουλείου: 50.000 ευρώ.

Συναυλία Φραγκούλη: 15.000 ευρώ.

Εκδηλώσεις Ημέρας Περιβάλλοντος, Πανσελήνου, Συνέδριο Ομογενών, Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις: 32.000 ευρώ.

Σχετικά με τις παραλείψεις ΑΦΜ που υπάρχουν στις αναρτήσεις της Διαύγειας για τα ποσά που δόθηκαν, ο κύριος Αργειτάκος απάντησε ότι υπάρχουν τα ονόματα και ίσως να ξέφυγε κάποιο ΑΦΜ. Παράλληλα, αναφορικά με τις προμήθειες, ο δήμαρχος Σπάρτης τόνισε ότι πάντα γίνεται προσπάθεια να δίνονται σε ντόπιους προς ενίσχυση της τοπική αγοράς. Τέλος, αναφορικά με τις ηχητικές εγκαταστάσεις, δήλωσε ότι τα μηχανήματα του δήμου έχουν πλέον συντηρηθεί και φέτος θα μηδενιστούν οι δαπάνες για τις εκδηλώσεις μικρού βεληνεκούς, μιας και θα καλύπτονται από το δήμο. Η ηχητική κάλυψη μεγάλων και σημαντικών εκδηλώσεων θα γίνεται από ιδιώτες, αλλά σε λογικά πλαίσια.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης Αργειτάκου στον fly.  
{saudioplayer}argeitakosapantisi1.mp3{/saudioplayer}

Στη συνέχεια της συνέντευξής του στον fly, ο κύριος Αργειτάκος παραδέχτηκε ότι δόθηκαν σε ΜΜΕ 660 ευρώ για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Ολοκαυτώματος της Ζούπαινας και ακολούθως, τόνισε ότι η δημοτική αρχή βρήκε μία πάγια κατάσταση το 2011, αλλά από φέτος θα μειώσει δραστικά τέτοιες κινήσεις. Κατόπιν, ο κύριος Αργειτάκος παραδέχτηκε το λάθος της δημοτικής αρχής για το γεύμα που κόστισε 47 ευρώ το άτομο και απέδωσε αυτό το λάθος στο βυζαντινό μενού, το οποίο αποδείχτηκε ακριβό. Τέλος, σε αυτό το μέρος της συνέντευξης έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις για τη Γιορτή Ελιάς και Λαδιού.

Ακούστε εδώ το σχετικό απόσπασμα:
{Saudioplayer}argeitakosapantisi2.mp3{/saudioplayer}

Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξής του ο κύριος Αργειτάκος αναφέρθηκε κυρίως στο ρόλο των ΜΜΕ και παραδέχτηκε ότι ο fly έχει αδικηθεί σε σχέση με τα υπόλοιπα ΜΜΕ, συνυπογράφοντας τη θέση του Λεωνίδα Καρβουνιάρη, σύμφωνα με τον οποίο ο fly στηρίζει πολλές εκδηλώσεις του δήμου, αλλά και το Σπάρταθλον 18 χρόνια τώρα δίχως να έχει πληρωθεί, όπως θέλουν να πιστεύουν μερικοί.

Ακούστε εδώ το σχετικό απόσπασμα:
{saudioplayer}argeitakosapantisi3.mp3{/saudioplayer}