Φιλέτο πέρκας στο φούρνο από τη Μαίρη Παναγάκου!

Μοναδικές συνταγές για τους αναγνώστες του FLYNEWS.GR & και τους ακροατές του FLY 89.7 δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Φιλέτο πέρκας στο φούρνο
Υλικά
1 φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο 800-900 γρ
800 γρ ντομάτες, πολύ ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
1-2 χοντρά κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένο
1 κ σ μαϊντανό
2 πιπεριές πράσινες και 2 κόκκινες ψιλοκομμένες
300 γρ τυρί φέτα
1 κ γλ ρίγανη
1/2 φλ τσ λάδι
κόκκινο καυτερό πιπέρι
1/2 κ γλ ζάχαρη
λίγο λεμόνι
Τρόπος παρασκευής
1. Κόβετε το ψάρι σε μικρά κομμάτια (μπουκιές) πριν ξεπαγώσει, το αλατίζετε ελαφρά και το ραντίζετε με λίγο λεμόνι. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι, τις ντομάτες, το σέλερυ, τον μαϊντανό και
αφού βράσει λίγο η σάλτσα προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
2. Σε πυρίμαχο ταψί ρίχνετε 1-2 κ σ από τη σάλτσα που βράσατε, ίσα ίσα για να καλυφθεί ο πάτος. Απλώνετε το ψάρι και το περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, στην οποία έχετε ρίξει
και τις πιπεριές.
3. Τρίβετε τη φέτα με το χέρι σας και πασπαλίζετε με αυτή και με τη ρίγανη το φαγητό. Ψήνετε την πέρκα σε προθερμασμένο φούρνο με τις αντιστάσεις στους 170ο-180ο, για 45′.