Φιλέτο γλώσσας με σάλτσα μανιταριών από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 4 άτομα
800 γρ φιλέτα γλώσσας, κατεψυγμένα | 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια, ψιλοκομμένα | 120 γρ μαργαρίνη | 200 γρ μανιτάρια σε φέτες | 6 κ σ ξηρό άσπρο κρασί | 1/3 φλ τσ ζωμό λαχανικών | 1 κ τσ χυμό από φρέσκο λεμόνι | αλάτι και πιπέρι καγιέν

Τρόπος παρασκευής
1. Ζεσταίνετε 50 γρ μαργαρίνη και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια. Τα στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείτε πρώτα τα μανιτάρια και μετά τα φιλέτα της γώσσας.

2. Τα περιχύνετε με το κρασί, τον ζωμό των λαχανικών και τα αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180ο για 25′.

3. Βγάζετε με μια σπάτουλα τα φιλέτα από το σκεύος και τα κρατάτε ζεστά. Σουρώνετε τη σάλτσα και κρατάτε στην άκρη τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Βράζετε τη σάλτσα
μέχρι να μείνει στο μισό περίπου.

3. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την υπόλοιπη μαργαρίνη, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το λεμόνι. Δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε όσο χρειάζεται.

4. Ετοιμάζετε τον πουρέ πατάτας Σερβίρετε στο κέντρο μιας πυρίμαχης πιατέλας τα φιλέτα γλώσσας με την σάλτσα μανιταριών. Γαρνίρετε τριγύρω τους με τον πουρέ χρησιμοποιώντας το κορνέ.

5. Βάζετε την πιατέλα κάτω από το γκριλ του φούρνου σας για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω ο πουρές και σερβίρετε αμέσως.