Επίσκεψη Σταύρου Αραχωβίτη στο Κ.Υ. Βλαχιώτη

Το επιτελικό κράτος αποδεικνύεται ανεπαρκές και για την υγεία των Λακώνων

Συνοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη ο βουλευτής Λακωνίας του κόμματος, Στ. Αραχωβίτης. Ενα Κέντρο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊου στην Λακωνία.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ιατρών και του λοιπού προσωπικού, η κατάσταση που διαπιστώσαμε και μάς περιγράφηκε είναι τραγική μπροστά στις νέες συνθήκες. Πέρα από την έλλειψη προσωπικού, υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας. Μάσκες μιας χρήσης μαρκάρονται με το όνομα του χρήστη και χρησιμοποιούνται για περισσότερες από μία ημέρες! Υλικό επίσης που έχει προμηθευτεί, περιμένει τη μεταφορά του εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα από την 6η ΥΠΕ στην Πάτρα.

Και ενώ το Κέντρο Υγείας έχει επιβαρυνθεί με την παρακολούθηση και την περίθαλψη των διαπιστωμένων κρουσμάτων, δεν υπάρχουν σε επάρκεια υλικά νοσηλείας πρώτης ανάγκης. Όσο αφορά στα γρήγορα τεστ για την πρώτη ιχνηλάτηση του Κορωνοϊου, ούτε λόγος! Θα έπρεπε να έχει ήδη προχωρήσει άμεσα ο εφοδιασμός με γρήγορα τεστ για την ανίχνευση των πιθανών κρουσμάτων αλλά και την διερεύνηση (scanning) του γενικού πληθυσμού.