Cake με κάστανα και σοκολάτα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
650 γρ κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
130 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
130 γρ βούτυρο και λίγο επιπλέον για το ταψί
130 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
σαντιγί για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής
1.  Πλένετε τα κάστανα και τα βράζετε. Τα καθαρίζετε και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προσθέτετε στον πολτό τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και την σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

2.  Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε μέσα μια λαδόκολλα. Απλώνετε το γλυκό μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.

3.  Όταν κρυώσει το γλυκό, αφαιρείτε την λαδόκολλα, και το κόβετε σε κομμάτια.

Γαρνίρετε αν θέλετε με σαντιγύ.