Μπουγάτσα με κρέμα και μαρμελάδα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου
1 λίτρο γάλα
160 γρ ζάχαρη
φλούδα απο 1 λεμόνι
120 γρ σιμιγδάλι ψιλό
6 αυγά
2 κ σ λιωμένο βούτυρο
κανέλλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα από γλυκόξινα φρούτα για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Ετοιμάζετε πρώτα την κρέμα: βράζετε το γάλα με την ζάχαρη και την φλούδα του λεμονιού. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφαιρείτε την φλούδα του λεμονιού, προσθέτοντας το βούτυρο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.

2. Βουτυρώνετε απαλά ένα ορθογώνιο ταψί και απλώνετε το πρώτο φύλο σφολιάτας. Απλώνετε από πάνω την κρέμα ομοιόμορφα και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζετε τις άκρες που περισσεύουν και τις κολλάτε με λίγο νερό για να κλείσετε την κρέμα.

3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160ο αερόθερμο. Χαράζετε την μπουγάτσα σε τριγωνικά κομμάτια και την ψήνετε για 40′, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να φουσκώσει.
Την σερρβίρετε χλιαρή, πασπαλισμένη με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλλα. Μια κουταλιά από μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού φραγκοστάφυλο θα απογείωνε την γεύση της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ