Νικηφόρα διάσχιση των Άλπεων για Θεοδωρακάκο & Clayton (φωτο)

Με θριαμβευτικό τρόπο ολοκληρώθηκε για το δίδυμο Δημήτρη Θεοδωρακάκου-Cameron Clayton, ο GoreTex Transalpine Run, ο αγώνας που εγινε σε 8 ετάπ σε ισάριθμες ημέρες, και που πέρασε από 4 χώρες διασχίζοντας τις Άλπεις!

Όπως είχαμε δει στο προηγούμενο ρεπορτάζ (http://www.runningnews.gr/item.php?id=15303 ),

Η μόνη κούρσα που η ομάδα δεν κέρδισε, ήταν αυτή της 5ης ημέρας, που περιλάμβανε μικρής απόστασης αγώνα και με μεγάλη υψομετρική, τύπου vertical. Εκεί οι αθλητές έκαναν σε 1.30.09, έξι λεπτά από τους πρώτους, και τερμάτισαν πέμπτοι. Οι πρωτιές επανήλθαν την έκτη μέρα, όπου με 3.11.42 πέρασαν 13 λεπτά τους επόμενους, και ξέφυγαν κατά 25 λεπτά στη συνολική κατάταξη. Την 7η μέρα οι Θεοδωρακάκος, Clayton Cameron πέρασαν δυόμιση λεπτά τους Ισπανούς κάνοντας 4.28.29, και μπήκαν στη τελευταία ημέρα με μεγάλο προβάδισμα 27 λεπτών, το οποίο τελικά διεύρυναν την 8η μέρα στη μισή ώρα, κερδίζοντας 3 λεπτά τους Ισπανούς κάνοντας 4.13.47. Έτσι στη τελική κατάταξη οι Θεοδωρακάκος, Clayton Cameron τερμάτισαν πρώτοι με 27.19.55 έναντι 27.50.07 των Ισπανών Merillas Manuel και Villa Pablo και 28.13.46 του Γερμανού Reiter Philipp και του Ισπανού Castaner Bernat Tofol. 69 ήταν οι ομάδες που τερμάτισαν, με τον συνολικό χρόνο της τελευταίας να είναι 61.19.46.

Να σημειωθεί ότι η άλλη ελληνική ομάδα που κατέβηκε με τους Νίκο Μαλίζο, Ηρακλή Κούρτη, δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα εξαιτίας τραυματισ

Ας δούμε αναλυτικά και πως μας περιγράφει κάθε μέρα ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος

Day 1: Καλησπέρα απο Αυστρία,Λοιπόν , μόλις κερδίσαμε το πρώτο ετάπ … Ποδαρικό για την Ελλάδα χαχαχα! Ξεφύγαμε λίγο στο πρώτο 10άρι όπου είχε 600 μ μόνο υψομετρική σχεδόν 1′ και μετά απλά την μεγαλώσαμε χωρίς να υπερβάλουμε .Δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί το σώμα τις επόμενες ημέρες αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος. Το ζευγάρι μου ο Κάμερον είχε παρόμοια αίσθηση με εμένα. Από την αρχή είχαμε αποφασίσει ότι θα δίνω το ρυθμό γιατί συνήθως στην αρχή ο Κάμερον είναι ενθουσιώδης και επιθετικός. Του άρεσε όπως πήγαμε τελικά.
Η δεύτερη ομάδα ήταν ο Philipp Reiter – Tofol Castanier (Salomon) 5′ περίπου πίσω και μερικά μέτρα πίσω τους (πολύ κοντά) η ομάδα της Scoot.(δεν θυμάμαι τα ονόματα). Το σημερινό προφίλ σας το στέλνω σε pdf.
Θα είμαστε σε επικοινωνία,Δημήτρης

Day 2 
Καλησπέρα από το βροχερό St. Anton (Αυστρία).
Σήμερα το σκηνικό ήταν διαφορετικό σε σχέση με την ζεστή χτεσινή ημέρα . Από την αρχή έβρεχε ελαφρά και στα ψηλότερα σημεία είχε πολύ ομίχλη .Είχαμε αποφασίσει να πάμε με τις άλλες ομάδες που θα ήταν μπροστά , και έτσι κάναμε χωρίς να ρισκάρουμε πουθενά . Στα μισά του αγώνα , ήμασταν και οι 3 μαζί(οι 3 χτεσινές πρώτες) όπου μετά απο 950μ ανάβασης σε 5 περίπου χλμ , ακουλουθούσ2 μια πολύ απότομη κατηφόρα. γεμάτη λάσπη και γλιστερές πέτρες . Οι Ισπανοί (3οι εχθές) έφυγαν πολύ εύκολα 9ερίπου 3′ μπροστά ,καθώς και η άλλη ομάδα από την Salomon 1’30” περίπου .(ίσως διαλέξαμε λάθος παπούτσια , φάγαμε 2-3 τούμπες και πραγματικά η συμπεριφορά τους στην λάσπη ήταν τραγική , δεδομένου ότι και οι 2 μας είμαστε αρκετά καλοί στην κατηφόρα).
Μόλις φύγαμε από εκείνο το κομμάτι, αρχίσαμε και καλύπταμε την διαφορά , γρήγορα με την ομάδα της Salomon αλλά όχι με τους Ισπανούς . Τελικά στην δεύτερη μεγάλη ανηφόρα της σημερινής πίστας (700μ+ / 2χλμ ) περάσαμε μπροστά , από την αρχή αυτής. Στο τέλος ήταν ένα 9άρι(-1250μ περίπου) σε πολύ απότομο κατηφορικό χωματόδρομο με λίγα μονοπάτια στο ενδιάμεσο . Είπαμε ότι εφόσον δεν βλέπουμε κάποιον πίσω να πάμε όσο πιο συντηρητικά γίνεται . Κερδίσαμε σχετικά εύκολα με 45″ από τους Ισπανούς που προφανώς βαράγανε σαν τρελοί στο τέλος για να μειώσουν (να τους δω αύριο 38άρι +3000) και περίπου 5′ από την άλλη ομάδα της Salomon.
Και σήμερα είχαμε άψογη συνεργασία με τον Κάμερον .
Το απόγευμα στις απονομές , αυτός που προηγείται στην κατάταξη (όπως ο γύρος Γαλλίας , φοράει ειδικό μπλουζάκι ) οπότε θα το κρατήσουμε και για αύριο και βλέπουμε …Ακόμα έχει πολύ δρόμο , αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλά !Καλό απόγευμα,Δημήτρης

Day 3: Καλησπέρα παιδιά από Ελβετία πλέον .
Όπως αναμενόταν σήμερα ήταν αρκετά δύσκολο ετάπ . Γνωρίζαμε ότι οι 2 μεγάλες αναβάσεις των 1500μ έκαστη,  είναι το δυνατό σημείο της άλλης ομάδας από την Salomon και απλά θα προσπαθούσαμε να κρατηθούμε μαζί τους , γεγονός που αποδείχτηκε αρκετά δύσκολο …
Το ετάπ λοιπόν ξεκινούσε με μια συνεχόμενη ανηφόρα 11 χλμ / 1100 μ θετικής περίπου σε δασικό χωματόδρομο . Στο σημείο αυτό είμασταν 3 ομάδες μαζί όπου αμέσως μετά συνέχιζε μονοπάτι για 3,5 χλμ / 400μ θετικής , αρκετά τεχνικό ,με πέτρες και προς το τέλος πάγο και χιόνι .(ενδιάμεσα υπήρχαν μικρές κατηφόρες). 
Έπειτα υπήρχε μια επίσης τεράστια και απότομη κατηφόρα ( 6,5 χλμ / 1410 μ αρνητική) στην οποία όμως κανένας δεν είχε διάθεση να ρισκάρει και να πάει γρήγορα , οπότε συνεχίσαμε να είμαστε όλοι μαζί . Στον πάτο της λοιπόν ήταν σταθμός τροφοδοσίας και μετά απο αυτόν ξεκινούσε η 2η μεγάλη ανάβαση του αγώνα 7 χλμ / 1400μ θετική . Απο την αρχή αυτής η Ισπανική ομάδα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και έτσι μείναμε με τους φίλους μας Philipp Reiter και Tofol Castanier .
Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να μπορέσουμε να μείνουμε μαζί τους αλλά με υπομονή και αρκετή πίεση βέβαια το καταφέραμε . Η αλήθεια είναι ότι βοήθησε πολύ ο ρυθμός που μας έδιναν . Όταν άρχισε κατηφόρα αλλά και σε όλη την διάρκειά της (6,5 χλμ / 900 μ αρνητική) ήμασταν περίπου 25″πίσω, αποτέλεσμα μιας μικρής μου στάσης στον σταθμό τροφοδοσίας γιατί ένιωθα άδειος και έπρεπε να προσέξω να πάρω μερικούς υδατάνθρακες . Φτάνοντας στο τέλος του απότομου μονοπατιού είχαμε μειώσει την διαφορά στο 1/3 , αφού είδαμε από ψηλά ότι υπήρχε χωματόδρομος για τα τελευταία 3,5 χλμ όπου ήμασταν σίγουροι ότι θα καλύψουμε και θα περάσουμε μπροστά πριν το τέλος .
Με τα πολλά λοιπόν , 3 χλμ πριν τον τερματισμό περάσαμε μπροστά και απλά πήραμε μια διαφορά ασφαλείας λίγο κάτω από 40″ .
Αύριο θεωρητικά είναι πιο εύκολο ετάπ για εμάς (πιο δρομικό) .
Ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα, είμαστε όμως αισιόδοξοι  , όσο είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο αγώνα , με τόσους αστάθμητους παράγοντες και βέβαια την κούραση να δίνει βροντερό παρόν !

Day 4: Καλησπέρα από Scoul(Ελβετία),
Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα με καθαρό ουρανό σε όλη την διάρκεια του αγώνα .
Από την αρχή ανέλαβα να οδηγήσω μέχρι το τέλος του πρώτου σκέλους  του αγώνα (13 χλμ +1100) με λίγο πάνω από την μισή θετική , είχαμε πάρει με τον Κάμερον ένα μικρό προβάδισμα 40″ από την Ισπανική ομάδα η οποία φαινόταν διατεθειμένη να κυνηγήσει όσο μπορεί , και γιατί όχι άλλωστε μιας και είναι αρκετά δυνατοί αθλητές ! Η άλλη ομάδα της Salomon δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και σε όλες τις κατηφόρες πήγαινε συντηρητικά , όπως μας είπαν , γιατί ο Philipp ένιωθε κουρασμένος σε αντίθεση με τον Tofol που αναγκάστηκε να τον περιμένει … Μετά τα 10 χλμ δεν τους ξαναείδαμε .
Μετά το 13ο χλμ είχε μια απότομη και κατά διαστήματα τεχνική κατηφόρα 800 μ / 4 χλμ όπου αποφάσισα να μειώσω τον ρυθμό (ο Cameron ένιωθε λίγο κούραση) ώστε να μας φτάσουν οι Ισπανοί και να μας οδηγήσουν μέχρι τον επόμενο σταθμό τροφοδοσίας στο τέλος της κατηφόρας , γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν στην επόμενη μεγάλη ανηφόρα 7χλμ/ +900μ ,όπως και έγινε…
Από την αρχή αυτής αποσπαστήκαμε περίπου 2’30” ως την κορυφή χωρίς πίεση.9
Τέλος έμενε ένα 10άρι με -1640 άλλοτε σε τεχνικό μονοπάτι και άλλοτε σε δασικό δρόμο με απότομη κλίση ,όπου αν θέλαμε να κερδίσουμε έπρεπε να πιέσουμε γιατί οι φίλοι μας Ισλανοί είναι ιδιαίτερα δυνατοί σε αυτό το τερέν .
Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα , την μία με κράμπες που είχε το ζευγάρι μου και δεν πιέσαμε όσο θα ήθελα  και την άλλη 2 χλμ πριν το τέλος έπρεπε επειγόντως να πάει τουαλέτα …Ήταν ιδιαίτερα γρήγορος αφού δεν νομίζω να έκανε πάνω από 15″  χα χα , και  μετά απλά συνεχίσαμε για τερματισμό.
Τελικά βρεθήκαμε 1’10” μπροστά από την Ισπανική ομάδα και 12’15” από την άλλη ομάδα της Salomon .
Για εμένα ήταν η ευκολότερη έως τώρα πίστα που ταιριάζει στο στυλ μου και νομίζω το ίδιο ισχύει για τον Cameron ο οποίος παρά τα μικροπροβλήματα είναι ιδιαίτερα μαχητικός και απόλυτα συνεργάσιμος .
Αύριο έχουμε την λεγόμενη ημέρα ξεκούρασης , δηλαδή ένα vertical km σε 5,2 χλμ … Γνωρίζω ότι δεν είναι το δυνατό μου σημείο (ίσως να καθυστερήσω τον Cameron ο οποίος μου δηλώνει πιο αισιόδοξος και για τους δύο μας ), και αφού απο την άλλη ομάδα της Salomon έχουμε αρκετή προς το παρόν διαφορά στο συνολικό χρόνο ,θα προσπαθήσουμε να πάμε με τους Ισπανούς που είναι φαινομενικά στα μέτρα μας για αυτού του είδους τον αγώνα ώστε να κρατήσουμε την διαφορά που έχουμε για τα τελευταία 3 ετάπ .
Υ.Γ. Εκτός από τους πρώτους κάθε κατηγορίας , που δίνεται από την διοργάνωση το ειδικό μπλουζάκι “Leader” στις απονομές κάθε απόγευμα ανάλογα τα συνολικά αποτελέσματα μέχρι εκείνη τη στιγμή , υπάρχει και μια ειδική κατηγορία , αυτή της ομάδας με την μεγαλύτερη άνοδο στην κατάταξη κάθε ημέρα …Εχθές λοιπόν η Ελλάδα είχε την τιμητική της αφού ο Ν. Μαλίζος με το φίλο του Ηρακλή βελτιώθηκαν 66 θέσεις και πήραν το ξεχωριστό αυτό μπλουζάκι . Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά !

Day 5: Καλησπέρα κύριοι από Scoul,
όπως είχα προβλέψει και από εχθές σήμερα δεν ήταν καλή ημέρα για εμάς όσον αφορά την διαδρομή αλλά και το αποτέλεσμα . Παρ’ όλα αυτά οι Ισπανοί ήταν 1′ περίπου μπροστά μας όσο και η άλλη ομάδα της Salomon .Επίσης όμως ξέραμε ότι αυτό δεν επηρεάζει παρά ελάχιστα τα συνολικά αποτελέσματα . H διαφορά μας είναι 11’40” και 22” αντίστοιχα . Σίγουρα ο Κάμερον αισθανόταν καλύτερα και αν θέλαμε θα μπορούσε να πάει πιο γρήγορα , αλλά μετράει ο χρόνος του τελευταίου οπότε προτιμήσαμε να βοηθηθούμε   (επιτρεπόταν σήμερα να τρέξει ο καθένας μόνος του) . Υπήρξε και άλλη μια ομάδα μπροστά μας η οποία από το Λιχτενστάιν οι οποίοι είναι σκιέρ και ειδικεύονται σε τέτοιες διαδρομές , όμως βρίσκονται πολύ πίσω μας συνολικά … 
Πλέον είμαστε αποφασισμένοι για λίγο πιο δυνατή κούρσα αύριο, μιας και ταιριάζει στο δρομικό μας στυλ . Ακόμα βέβαια έχουμε 3 σκληρές ημέρες και τίποτα δεν έχει κριθεί , όμως είμαστε αισιόδοξοι , ορεξάτοι και αισθανόμαστε ακόμα δυνατοί . 
Οι Ισπανική ομάδα αλλά και η άλλη διεθνής ομάδα της Salomon είναι εξαιρετικά παιδιά , δυνατοί αθλητές , με ιδιαίτερο συναγωνιστικό πνεύμα , γεγονός που κάνει τον απίστευτα πανέμορφο αγώνα ακόμα πιο συναρπαστικό Ανυπομονώ για τον αυριανό αγώνα …

Πολλά χαιρετίσματα ,

Δημήτρης

Day 6: Καλησπέρα απο Ιταλία πλέον (St.Valentin) ,
Σήμερα ήταν η ομορφότερη και εντυπωσιακότερη διαδρομή ως τώρα!
Ανάβαση μέσα απο πανέμορφο σκιερό φαράγγι  γεμάτο τρεχούμενα νερά , σπηλιές και τούνελ .Έπειτα αρκετά χλμ στην κορυφογραμμή και απότομο κατέβασμα  μέσα από δάσος , σε ένα πραγματικά φανταστικό σκηνικό , όπου βρισκόταν μια καταγάλανη μεγάλη τεχνητή λίμνη στο St.Valentin που ήταν και ο τερματισμός …
Όπως είχαμε σχεδιάσει με τον Κάμερον σήμερα θα πηγαίναμε λίγο πιο δυνατά μιας και η διαδρομή ήταν στα μέτρα μας . Έδωσα τον ρυθμό από την αρχή , προσπαθώντας να αποσπαστώ απο τις άλλες ομάδες ώστε να μην εκμεταλλευτούν την τακτική μας . 
Πέρασμα στο πρώτο 5άρι που συνολικά ήταν 70 κατηφορικό (αλλά μεσολαβούσαν και μικρές ανηφόρες) 17’20 , δεν νομίζω να άφησα περιθώρια για κάποιον να ακολουθήσει . Καθώς πέρναγε η ώρα και τα χλμ η διαφορά απλά μεγάλωνε και τελικά τερματίσαμε με την μεγαλύτερη ως τώρα 13’10” από τους Ισπανούς και 2′ περίπου πίσω τους ακολουθούσε και η άλλη ομάδα της Salomon . Βρέθηκα στην καλύτερη μου μέρα σήμερα και πολλές φορές έκοβα τον ρυθμό για να προστατεύσω τον Κάμερον που δεν αισθανόταν πολύ καλά , αλλά είναι τόσο αποφασισμένος και δυνατός νοητικά (πέραν του αθλητικά) που πραγματικά τον θαυμάζω …
Αύριο έχουμε το μεγαλύτερο ετάπ , 42,7 χλμ με +2380 και -1930 το οποίο είναι μοιρασμένο πολύ περίεργα κρύβοντας παγίδες, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε μια σχετικά συντηρητική κούρσα ώστε απλά να κρατήσουμε την διαφορά μας Πολλούς χαιρετισμούς ,


Δημήτρης

Day 7: Καλησπέρα από Sulden (Ιταλία) ,
Άλλο ένα ετάπ τελείωσε χωρίς προβλήματα και πλέον μπορώ να πω (με μικρές επιφυλάξεις πάντα) ότι είμαστε πολύ κοντά στη νίκη .
Προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτό που σας είχα πει εχθές , δηλαδή απλά να κρατήσουμε την διαφορά μας από την 2η ομάδα .Τα καταφέραμε , αρκετά δύσκολα γιατί αν και αγώνας στο πρώτο του μισό είχε μικρές κλίσεις , η υγρασία ήταν τόσο έντονη που σε συνδυασμό με την ζεστή σχετικά ημέρα , έκαναν την ατμόσφαιρα ανυπόφορη . 
Μέχρι το 21 χλμ (2 σταθμοί ανεφοδιασμού ) είχα πιεί 2,5 λίτρα νερό , ηλεκτρολύτες και πάλι δεν ένιωθα όπως θα ήθελα …
Μετά ανηφόριζε ελαφρός και από το 28ο περίπου είχαμε να ανέβουμε 1650μ σε 9χλμ .
Στο 20ο χλμ η ανάβαση αυτή μας φαινόταν σχεδόν αδύνατον να την τρέξουμε , αλλά ενυδατωθήκαμε καλά , πήραμε τους απαραίτητους υδατάνθρακες και με σταθερό ρυθμό μέτριας έντασης  ανεβήκαμε χωρίς προβλήματα και χωρίς να περπατήσουμε σε κανένα σημείο .
Οι Ισπανοί ήταν συνεχώς πίσω μας από 1′ έως 2′ , ώς το τέλος της μεγάλης ανηφόρας . Ξέραμε ότι είναι πολύ γρήγοροι στην κατηφόρα αλλά και εμείς σήμερα αν χρειαζόταν θα πιέζαμε αρκετά  .
Στα τελευταία 7,5 χλμ -1000μ έδωσα πάλι ένα γρήγορο ρυθμό και απλά τερματίσαμε περίπου 2’25” μπροστά τους και σίγουρα η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη , όμως είχαμε έν θέμα με το μετατάρσιο του Cameron και αναγκαστικά ελαττώσαμε το ρυθμό στα 3 τελευταία χλμ (σε γρήγορο μονοπάτι).
Για ακόμα μία φορά η συνεργασία μας ήταν άριστη …
Μεταφέρω τις ευχές στον Cameron και σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη .


Δημήτρη

Day 8 & finish: Καλησπέρα από Lach (Ιταλία) ,
Τελευταίο ετάπ λοιπόν εχθές , αρχικά όταν σχεδιάζαμε την τακτική μας , φαινόταν εύκολο αλλά στην πραγματικότητα η μόνη εύκολη μέρα σε αυτόν τον αγώνα ήταν η προηγούμενη …
Αρχίζαμε μία μεγάλη ανηφόρα 1220μ σε 6,8 χλμ προς την υψηλότερη κορυφή του αγώνα στα 3120μ . Απο εκείνο το σημείο είχαμε μια μικρή διαφορά περίπου 40″ από την 2η και 3η ομάδα , που όπως φάνηκε όλοι ήταν αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το τελευταίο μέτρο και ας είχε ξεκαθαρίσει (θεωρικά και χωρίς απρόοπτα) το τελικό αποτέλεσμα για τις θέσεις του βάθρου . 
Απο εκεί ακολουθούσε μια κατηφόρα αντίστοιχων χαρακτηριστικών μήκους και κλίσης με την ανηφόρα που προηγήθηκε . Μεγαλώσαμε ελαφρός την διαφορά χωρίς να πιέζουμε ιδιαίτερα γιατί η κούραση πλέον ήταν έντονη απ’ όλη την εβδομάδα και ο κίνδυνος πτώσης ήταν μεγάλος . Ως τότε είχαμε κάνει 13 χλμ με +1250 και -1150, οπότε μας έμεναν +750 μοιρασμένα σε 3 μικρής διάρκειας ανηφόρες μέχρι το 26ο χλμ και -2000 περίπου ακόμα απο εδώ ως τον τερματισμό …
Καταφέραμε και κερδίσαμε το τελευταίο ετάπ με μια διαφορά περίπου 3′ από τους Ισπανούς που τελικά κατάφεραν να είναι 2οι .
Στον τερματισμό περίμενε ενθουσιασμένος πάρα πολύς κόσμος και ιδιαίτερα τα τελευταία 200-300μ γινόταν χαμός από χειροκροτήματα , κουδούνια , φωνές κτλ κτλ . 
Οι στιγμές που μοιραστήκαμε με το Cameron ήταν μοναδικές και χρειάστηκε τεράστια υπομονή και από τους 2 μας σε πολλά σημεία του αγώνα και σε πολλούς τομείς όπως οι διαφορετικές αντιδράσεις  μας στις δυσκολίες κυρίως , όπως στην μεγάλη κούραση-εξάντληση , στην διαχείριση της ταχύτητας μέσα στον αγώνα παρά τα διαφορετικά δυνατά ή αδύναμα σημεία του καθενός κτλ… Αν και είμαστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες ,  η διάθεση για συνεργασία και εν τέλη η εμπιστοσύνη που αποκτήσαμε ο ένας για τον άλλο μεγιστοποίησε τις ικανότητές μας ως ομάδα Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για τις ευχές που λαμβάνω και είμαι πολύ χαρούμενος που μας χάρισα μια τέτοια νίκη σε αυτόν την ιδιαίτερο και φημισμένο αγώνα απέναντι σε ομάδες και χώρες με ασύγκριτα μεγαλύτερη παράδοση στο ορεινό τρέξιμο.

{gallery}theod{/gallery}