Δημοσιογράφοι από Αυστρία & Ρωσία στην Πελοπόννησο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια της προσπάθειας εξωστρέφειας και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου φιλοξενεί και υποδέχεται στη Λακωνία εκπροσώπους τύπου από την Αυστρία και την Ρωσία.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Λακωνία θα επισκεφθούν τη Σπάρτη , το Μυστρά , τη Μονεμβασιά , τη Μάνη, τα Βάτικα και την Ελαφόνησο. Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται  και η επίσκεψη της   γνωστής Αυστριακής δημοσιογράφου   Silvia Matras στη Λακωνία.

Η δημοσιογράφος συναντήθηκε στο κάστρο της Μονεμβασίας με την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού Λακωνίας  κα Ματούλα Μπελεγρή και  με τον Πρόεδρο των επαγγελματιών  Μονεμβασίας κο Πάνο Γράφο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Λακωνία και σε άριστη συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας και την επιτροπή Τουρισμού  η κα Silvia Matras είχε την ευκαιρία να  γνωρίσει τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά της Λακωνίας,  την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους της περιφέρειας   για την προβολή της ιστορίας , της  κουλτούρας και πρόσφατα της γαστρονομίας του τόπου.

Η κα Μπελεγρή εξέφρασε την θέση τόσο του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατουλή όσον και της Αντιπεριφερειάρχη κας Ντίας Τζανετέα ότι  η προώθηση του τουριστικού προϊόντος αποτελεί ιδιαίτερη προτεραιότητα για την Περιφέρεια ενώ πρόσφερε στην κα  Matras  αντίγραφο  από το ψηφιδωτό με την  «Αρπαγή της Ευρώπης»   και   τοπικά γλυκίσματα.

Από  το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη