Χταποδοκεφτέδες από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 15-20 κομμάτια
500 γρ χταπόδι βρασμένο και ψιλοκομμένο
1/2 φλ τσ φρυγανιά, τριμμένη
1 φλ τσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κ γλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ γλ άνηθο ψιλοκομμένο
3 κ γλ δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ γλ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
αλάτι και πιπέρι
λίγο ζωμό από το χταπόδι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το χταπόδι, τη φρυγανιά, το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα 2 κ γλ ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

2. Αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους, συμπληρώνετε λίγο ζωμό από το χταπόδι, ώστε να πετύχετε μια ζύμη ελαφρώς ρευστή. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να “δέσουν” όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους.

3. Σε ένα τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο, ρίχνετε κουταλιές ζύμης και τις γυρίζετε ώστε να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμοι, τους βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν.

Τρώγονται χλιαροί και συνοδεύονται από σκορδαλιά.

Συμβουλή: Αν σας μείνει μείγμα, κρατείστε το στο ψυγείο και πριν να τους πλάσετε προσθέσετε στο μείγμα τον κρόκο από ένα αυγό και ανακατέψτε, ώστε να σφίξει και να πλάθεται πιό εύκολα.