Πολυάριθμες συλλήψεις σε Μεσσηνία – Αργολίδα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα χθες από το πρωί έως το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών Μεσσηνίας,

η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 235 άτομα, εκ των οποίων 110 ημεδαποί και 125 αλλοδαποί, καθώς και σε 217 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 55 άτομα, από τα οποία 23 ήταν ημεδαποί και 32 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•Ένας ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο ύψους -1.025.893,41- ευρώ.
•Τέσσερις ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Μία ημεδαπή, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•Τρεις αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπρόσθετα, κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά 24 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 5 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 1 παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, καθώς και 2 παραβάσεις για απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, συνελήφθη, χθες πρώτες πρωινές ώρες, στην παλαιά Εθνική Οδό Άργους-Κορίνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου, ένας 22χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί όπως προέκυψε, μαζί με ακόμη δύο άτομα, προχθές το βράδυ, στο Κουτσοπόδι Αργολίδας, αφαίρεσαν φορτηγό όχημα ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, λίγες ώρες μετά, στο Άργος,  προσπάθησαν να αφαιρέσουν ανεπιτυχώς ακόμα δύο οχήματα. Κατασχέθηκε το όχημα του 22χρονου, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Η αστυνομική έρευνα διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

Τέλος, συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Πορτοχέλι Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, ένας 56χρονος ημεδαπός, ύστερα από καταγγελία δύο ημεδαπών, για πυροβολισμούς προς το όχημα στο οποίο επέβαιναν, πράξη που έγινε προχθές το βράδυ, στη Βερβερόντα Πορτοχελίου Αργολίδας. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο όχημα.