“Στη λύση των απορριμμάτων αντιδρά η γνωστή … Μαφία”

Για το πολύκροτο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, μίλησε σήμερα στον αέρα του FLY, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κυρία Ντία Τζανετέαη οποία αποκάλυψε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή,

η οποία είναι ο προσωρινός ανάδοχος του έργου, όπως προέκυψε από Διεθνή Διαγωνισμό, θα πραγματοποιήσει ενημέρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα τοποθετηθεί επίσημα για τους χώρους που έχει επιλέξει για τη δημιουργία των εργοστασίων.

Μάλιστα, η κυρία Τζανετέα, μιλώντας στον FLY 89.7, τόνισε ότι καινοτομία, αλλά και όρος του Διεθνούς Διαγωνισμού που έλαβε χώρα, είναι η απόφαση της αποκλειστικής ευθύνης της αναδόχου εταιρείας για τη χωροθέτηση. Παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας ανέφερε στον FLY ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αθήνα για το θέμα των απορριμμάτων, όπου θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Τέλος, αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, η κυρία Τζανετέα υπογράμμισε στην πρωινή ζώνη του FLY ότι προέρχονται από τη γνωστή … Μαφία των απορριμμάτων. Μάλιστα, ανέφερε ότι γνώμονας της επίλυσης του ζητήματος είναι το όφελος του πολίτη, ο οποίος σύμφωνα με τις σχετικές συγκρίσεις, θα επιβαρύνεται πολύ λιγότερο σε σχέση με τη μέθοδο που ακολουθείται τώρα από τους Δήμους.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προτεινόμενες θέσεις για τις τρεις εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας είναι οι Δήμοι Τρίπολης, Οιχαλίας και Ευρώτα, ενώ η πρόταση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής για τους σταθμούς μεταφόρτωσης αφορά στους Δήμους Άργους-Μυκηνών και Κορινθίων.

Ακούστε εδώ όσα δήλωσε στην πρωινή ζώνη του FLY η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κυρία Τζανετέα.

{youtube}f_YIjJTfssc{/youtube}

{youtube}JcjiERYz-Xc{/youtube}