Σάββατο 5 Οκτωβρίου: 25η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα!

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 25η Σπαρτακιάδα. Τον αγώνα διοργανώνουν ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης, η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών και ο Σπαρτιατικός ΓΣ.Οι ποδηλάτες θα διανύσουν απόσταση 256 χιλ.

κινούμενοι μέχρι την Κόρινθο μέσω της νέας εθνικής οδούς και από εκεί μέσω της παλαιάς εθνικής θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία.

Στον αγώνα συμμετέχουν οι ποδηλάτες του Σπαρτιατικού Θεόδωρος Παπαδόγιαννης, Τσερώνης Παναγιώτης, Ηλίας Τριανταφυλλάκος καθώς και οι ποδηλάτες Λακωνικής καταγωγής Μπουκουβάλας Στέφανος και Λαμπρόπουλος Άγης.

Οι πρώτοι ποδηλάτες αναμένονται στην πόλη μας περίπου στις 15:30 και μέχρι τις 19:30 υπολογίζεται ότι θα έχουν τερματίσει και οι τελευταίοι. Στις 21:30 θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων στο κλειστό γυμναστήριο.

Την Κυριακή 6/10 στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί ποδηλατικός αγώνας στην διαδρομή Σπάρτη-Ξηρακάμπι. Oι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν την διαδρομή Σπάρτη -Αγ. Ιωάννης- Παρόρι- Μυστράς- Σπάρτη- Ανώγεια- Παλαιοπαναγειά και τερματισμό στο Ξηροκάμπι. Εκτός των παλαίμαχων ποδηλατών θα υπάρξουν κατηγορίες για  διασυλλογικούς και λαϊκούς αγώνες στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών. Μετά τον τερματισμό των ποδηλατών στην πλατεία Ξηροκαμπίου, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα  θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων στους νικητές παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.